BACK TO
TOP
Δρώμενα

«Σώθηκε» θερμοκήπιο νέου αγρότη της Κρήτης από εκποίηση

Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του, ένα θερμοκήπιο σε ενοικιαζόμενο χωράφι, έσωσε από εκποίηση τράπεζας 38χρονος αγρότης με απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας.

Παράθυρο για ένταξη των θερμοκηπίων στο καθεστώς των συνδεδεμένων

1
0
Η απόφαση γίνεται με ικανοποίηση δεκτή από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η οποία αναφέρει ότι πρόκειται για αγρότη που καλλιεργεί σε μισθωμένα κτήματα κηπευτικά, αμπέλια και ελαιόδεντρα. Σε ένα από τα μισθωμένα αγροτεμάχια έχει εγκαταστήσει μεταλλικό θερμοκήπιο.

Το κόστος για την κατασκευή του καλύφθηκε από μία τράπεζα. Το συνολικό ύψος της οφειλής του στην τράπεζα ανερχόταν στο ποσό των 37.965,06 ευρώ. Μοναδική πηγή εισοδήματος για τον αγρότη ήταν είναι εκτός από το εμπόριο των προϊόντων του η γεωργική επιδότηση ύψους 5.478,77 ευρώ το έτος.

Περιουσιακά στοιχεία ο δανειολήπτης δεν διαθέτει, εκτός του μεταλλικού θερμοκηπίου, το οποίο ορθώς, σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών Κρήτης,  το δικαστήριο έκρινε τη μη εκποίησή του, καθώς αποτελεί το μέσο της κύριας εργασίας του. Ο αγρότης μάλιστα κατοικεί σε μισθωμένο σπίτι για το οποίο καταβάλλει ενοίκιο

«Κούρεμα» στο χρέοςΤο δικαστήριο με την υπαρ.87/2013  απόφαση του έκρινε και αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη τον ορισμό δόσεων 5ετίας δηλ. να πληρώσει 60 μηνιαίες δόσεις των 150 ευρώ το μήνα. Συνολικά θα πληρώσει μόνο 9.000 ευρώ και το υπόλοιπο χρέος του θα διαγραφεί οριστικά.

Τέλος για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή κρίνεται ως μεγαλύτερης βαρύτητας δικαίωση, καθώς επιβεβαιώνεται ότι δεν ρευστοποιούνται θερμοκήπια στημένα από εργάτες γης, σε ενοικιαζόμενα στρέμματα γης  για εισοδήματα επιβίωσης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία