BACK TO
TOP
Δρώμενα

Τα νερά του Στρυμόνα «πνίγουν» τις καλλιέργειες των Σερρών

Σε έξαρση βρίσκεται το πλημμυρικό φαινόμενο στον δήμο Βισαλτίας Σερρών, με τα νερά του Στρυμόνα να «πνίγουν» αμέτρητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να έχουν μετατρέψει τον κάμπο του Αχινού, των Ιβήρων και της Μαυροθάλασσας σε μία απέραντη λίμνη.

Τα νερά του Στρυμόνα «πνίγουν» τις καλλιέργειες των Σερρών

0
0
Την ίδια ώρα, σε κίνδυνο παραμένει κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, στον Αχινό, ο ιδιοκτήτης της οποίας, παρά τις συστάσεις από την αστυνομία και την αρμόδια δημοτική αρχή, δεν έχει απομακρύνει τα περίπου 300 ζώα, επικαλούμενος αδυναμία να το κάνει.

«Θα πάμε με την πυροσβεστική στην κτηνοτροφική μονάδα, για να δούμε, αν μπορέσουμε να μεταφέρουμε κάποια ζώα» δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστης Κεμανιτζόγλου.

Στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, όπου έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα, οι εργασίες για τα αναχώματα συνεχίζονται προκειμένου να προστατευτούν οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Στόικο, ενώ η στάθμη των νερών στα πλημμυρισμένα χωράφια είναι ανεβασμένη.

Στην Κερκίνη, η κατάσταση -μέχρι στιγμής- παραμένει σταθερή, με τη στάθμη του νερού στη λίμνη να παραμένει στο «κόκκινο» μεν, χωρίς θεαματική αύξηση δε, καθώς τα ανοιχτά θυροφράγματα «διώχνουν» το νερό που έρχεται από τη Βουλγαρία

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία