BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Συμψηφισμό οφειλών και ΦΠΑ ανακοίνωσε ο Σαμαράς

Το μέτρο θα ισχύσει αρχικά για επιχειρήσεις με τζίρο έως 500.000 ευρώ, διαγράφονται τα πρόστιμα.

Έλεγχοι για 54.000 φυσικά πρόσωπα που έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό

2
0

Τον εδώ και αρκετό καιρό αναμενόμενο συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Απριλίου ο πρωθυπουργός από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σε πρώτη φάση το μέτρο θα αφορά επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τζίρο έως 500.000 ετησίως. Στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με ετήσιο τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ και θα καλύπτει συνολικά πάνω από το 85% των συναλλαγών.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «μια σημαντική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε σημαντικότατη εξομάλυνση της αγοράς» και διαβεβαίωσε ότι θα νομοθετηθεί σύντομα, θα εφαρμοσθεί μέσα στο φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί μες στη χρονιά.

Επιπλέον δήλωσε ότι θα θα καταργηθούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις λόγω μη καταβολής ΦΠΑ το οποίο δεν τους είχε πληρώσει το ίδιο το Δημόσιο. 

«Με το νέο σύστημα», πρόσθεσε, «οι συνεπείς επιχειρηματίες δεν θα έχουν κανένα φορολογικό μπλέξιμο, ούτε από την ασυνέπεια του κράτους ούτε από την ασυνέπεια άλλων επιχειρηματιών. Δεν χάνονται οφειλές ΦΠΑ ούτε καθυστερούν οφειλές, αντίθετα εντοπίζεται από την αρχή η πραγματική πηγή της οφειλής».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία