BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Kέρδη 4% καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με τις τράπεζες πρωταγωνιστές, ο Γενικός Δείκτης σκαρφαλώνει προς τις 960 μονάδες.

Έπιασε ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

0
0
Τα επίπεδα των 960 μονάδων αγγίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζοντας και την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου την ανοδική πορεία με την Εθνική και την Πειραιώς να προσφέρουν ισχυρότατη ώθηση.

Λίγο μετά τις 16:00, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 953 μονάδες με άνοδο 3,99% με το τζίρο των συναλλαγών να βρίσκεται στα 65 εκατ. ευρώ. 

Όπως σχολιάζουν αναλυτές, τεχνικά η αγορά, αφού ξεπέρασε τον σκόπελο των 910 μονάδων, δείχνει διαθέσεις να δοκιμάσει πλέον τις 930 μονάδες, με την Εθνική να αναδεικνύεται σημαντικός παραστάτης στην προσπάθεια. Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, στη ζώνη των 930-940 μονάδων θα δοκιμαστούν οι αντοχές των εγχώριων αγοραστών, οι οποίοι κατανάλωσαν τις τελευταίες ημέρες αρκετή "ενέργεια" για να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα.

Αν η προσεχής αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch (21/11) ή από τον οίκο Moody's (28/11) κρύβει κάποια έκπληξη, τότε οι αγοραστές θα έχουν έναν ακόμη λόγο για την επιμονή τους. Αν όχι, και στο μεταξύ δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις τρόικας - κυβέρνησης, τότε πιθανότατα να δούμε τους traders να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία