BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Συνεργασία με κάθε ελληνική κυβέρνηση» προαναγγέλλει ο Ντάισελμπλουμ

«Θα εργαστούμε μαζί με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, όποια κι αν είναι», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από ομιλία στο πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Eπικύρωσε το κυπριακό μνημόνιο το Eurogroup

2
0
«Δεν επηρεάζεται η πολιτική μας. Δεν επηρεάζεται η συνεργασία μας με τους Έλληνες», τόνισε ο Ολλανδός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες.

«Εάν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα» δήλωσε προσθέτοντας, ωστόσο, ότι έχουν ήδη γίνει «περισσότερα» για να σωθεί η χώρα.

Ο Ντάισελμπλουμ κάλεσε παράλληλα τους Έλληνες να δουν την οικονομική πραγματικότητα της χώρας. «Είναι κρίσιμο… να γίνει ξανά η Ελλάδα χρηματοοικονομικά και οικονομικά ανεξάρτητη» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Όλοι οι πολιτικοί, όλες οι κυβερνήσεις, εργάζονται εντός των περιορισμών που υπάρχουν. Εάν δεν έχεις αρκετά χρήματα δεν μπορείς να ξοδέψεις. Εάν δεν μπορείς να βρεις δανειστές να χρηματοδοτήσουν τον προϋπολογισμό σου, τότε δεν μπορείς να έχεις δημόσιες δαπάνες».

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ακόμα ότι το τρέχον πρόγραμμα στήριξης πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωσή του το Μάρτιο, προκειμένου να διαπραγματευτεί η Ελλάδα. «Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες, κυρίως από τον ελληνικό λαό. Η ανάκαμψη ξεκινά. Θα ήταν κρίμα να επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ανάκαμψη, πάλι.»

(Mε πληροφορίες από euro2day.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία