BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Πρόταση για εξάμηνη παράταση χωρίς μέτρα από Κομισιόν

Συμβιβαστική πρόταση προκειμένου να εξασφαλισθεί ο απαραίτητος χρόνος και να προχωρήσει η συζήτηση για ένα νέο, συνολικό πρόγραμμα για την Ελλάδα φέρονται να επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες.

Εγκρίνεται η δόση των 2,8 δισ. ευρώ από το Εuro Working Group

1
0

Το σχέδιο, όπως μεταδίδουν το Reuters και το ΑΠΕ, στο αποψινό Eurogroup αναμένεται να πέσει πρόταση για εξάμηνη παράταση του προγράμματος, χωρίς όμως να υπάρξει απαίτηση από την Αθήνα να πάρει νέα μέτρα.

Την ίδια στιγμή, όμως, ούτε η ελληνική πλευρά θα μπορεί να προβεί σε «μονομερείς ενέργειες».

Αυτό που πάντως διαφαίνεται μέχρι στιγμής είναι ότι η απόσταση που χωρίζει τις δυο πλευρές είναι μεγάλη και πλέον οι προσδοκίες για εξεύρεση λύσης πολύ χαμηλές.

Μια πρόγευση του χάσματος δίνει η διάρκειας μόλις 15 λεπτών συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ πριν από λίγο.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε πως η Επιτροπή σε αυτό το στάδιο εργάζεται πάνω στα στοιχεία που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε, ότι η πολιτικοποίηση του σημερινού Eurogroup δεν διευκολύνει τη διαπραγμάτευση επί των τεχνικών θεμάτων που βρίσκονται στο τραπέζι.

Από την άλλη πλευρά, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί πλέον τον όρο τρόικα. Όπως είπε, αυτή είναι η «συμφωνημένη γλώσσα» που εφαρμόζεται μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η Α. Μπράιτχαρτ διευκρίνισε, πάντως, ότι η δομή της τρόικας παραμένει η ίδια. Τέλος, απέφυγε να σχολιάσει πόσο μεγάλη είναι η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, λέγοντας ότι δεν θέλει να προδικάσει τη σημερινή συζήτηση στο Eurogroup.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία