BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ρύθμιση εισφορών ΟΓΑ μέχρι τις 2 Ιουνίου

Παρατείνεται έως 2 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΓΑ και όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία (πλην ΝΑΤ), βάσει τροπολογίας που κατατέθηκε στις 28 Απριλίου από τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη στο νομοσχέδιο για την EΡΤ.

Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου από τον ΟΓΑ

0
0
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ να καθυστερήσουν έως και τρεις δόσεις εντός του 12μηνου, καθώς εκτός ρύθμισης θα βρίσκονται αν δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές είτε αν χάσουν τρεις δόσεις το έτος.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ και της ειδικής εφαρμογής που φέρει τον τίτλο «Υποβολή Αίτησης Νέας Ρύθμισης Ν. 4321/2015).

Οι αγρότες μπορούν να ρυθμίσουν χρέη προς τον Οργανισμό που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 31 Ιουνίου 2014 απαλλασσόμενοι μέχρι και από το 100% των προσαυξήσεων αρκεί να καταβάλουν κανονικά τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Μαρτίου 2015 και µετά. Για κύρια οφειλή που δεν ξεπερνά τα 5.000 ευρώ (που αφορά την πλειοψηφία των οφειλετών του ΟΓΑ) δεν υπάρχει επιβάρυνση µε τόκους.

Το χρέος µπορεί να αποπληρωθεί σε έως και 100 δόσεις. Η κάθε µια από αυτές δε µπορεί να είναι µικρότερη των 50 ευρώ και καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιµη µέρα κάθε µήνα.

Όσο μικρότερος ο αριθμός των δόσεων (από 36 έως 100) τόσο μεγαλύτερο το «κούρεμα» στις προσαυξήσεις,ως εξής:
α. Εφάπαξ εξόφληση: Έκπτωση 100
β. Έως 36 δόσεις: Έκπτωση 80
γ. Από 37 έως 50 δόσεις : Έκπτωση 70
δ. Από 51 έως 72 δόσεις: Έκπτωση 60
ε. Από 73 έως 100 δόσεις: Έκπτωση 50

Ο ασφαλισμένος, εκτός από διαγραφή των προσαυξήσεων, κερδίζει πιστοποιητικό οφειλής ενός μήνα και βιβλιάριο υγείας με διάρκεια ισχύος ενός τριμήνου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία