BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Με άνοδο 3% έκλεισε το Χρημαστήριο την Παρασκευή

Το Χρηματιστήριο είχε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ένα ανοδικό «διάλειμμα» ύστερα από τα σφυροκοπήματα των τελευταίων συνεδριάσεων με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 454 μονάδες με άνοδο 3,04%, ακολουθώντας εν μέρει και την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών.

Mε κέρδη η έναρξη στη Wall Street ενόψει των ανακοινώσεων της Fed

0
0

Με άνοδο 13,79% η μετοχή της Αlpha Bank στα 1,32 ευρώ, ράλι 25% γα την Εθνική στα 0,15 ευρώ και 20,99% για την Πειραιώς στα 0,098 ευρώ. Ανοδικά 10,2% η μετοχή της Eurobank στα 0,324 ευρώ. Ο συνολικός τζίρος των συναλλαγών δεν ξεπέρασε κατά πολύ τα 50 εκατ. ευρώ.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας:

  • Μέτρα που να αντιστοιχούν στο 4-5% του ελληνικού ΑΕΠ, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 8-9 δισ. ευρώ ζητεί ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του  ΔΝΤ  Πολ Τόμσεν, ενώ αναφέρεται κατηγορηματικά στην ανάγκη περικοπής των συντάξεων τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει εξαιρετικά «γενναιόδωρες».

  • Για επίτευξη προόδου και «καλή συνεργασία» της Ελλάδας με τους θεσμούς έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup  Γερούν Ντέισελμπλουμ, μετά το πέρας του Eurogroup, ωστόσο τόνισε ότι χρειάζεται δουλειά πάνω στα ανοιχτά ζητήματα.

  • Οι εκπρόσωποι των θεσμών μπορεί θα μπορεί να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μέσα στις επόμενες μέρες, δήλωσε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που επιθυμουν να ενταχθούν στα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που ενεργοποιούνται μέσω του νέου ΕΣΠΑ παρέχει η Eurobank. 

  • Τα θεμελιώδη δεδομένα των ελληνικών τραπεζών ενισχύθηκαν μετά την πρόσφατη ανακεφαλοποίησή τους και τούτο δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας, επεσήμανε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, κληθείς να σχολιάσει την κατακόρυφη πτώση των τιμών των τραπεζικών μετοχών.

Κατρακύλα άνευ προηγούμενου στις χρηματαγορές

Με πτώση 4,84% έκλεισε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου το χρηματιστήριο του Τόκιο, υποχωρώντας συνολικά κατά 11,10% κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας.

Ο βασικός δείκτης Nikkei κατέγραψε απώλειες 760,78 μονάδων για να κλείσει στις 14.952,61 μονάδες που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Ο δείκτης Topix υποχώρησε σε μεγαλύτερο βαθμό, κατά 5,43%, με απώλειες 68,68 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 1.196,28 μονάδες. Η συνολική του πτώση την εβδομάδα αυτή κατά 12,6% ήταν η μεγαλύτερη που σημειώνει από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Με την ιταλική αγορά να είναι αυτή που για μία ακόμη συνεδρίαση δέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις, τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνέχισαν την άνευ φρένου πτώση τους και στη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι ανησυχίες των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομία αλλά και το περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο, παραμένουν, ενώ οι περισσότεροι traders κάνουν λόγο για πανικόβλητες και ενίοτε χωρίς καμία ουσιαστική στρατηγική.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία