BACK TO
TOP
Πολιτικές

Aποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Την απόφαση να αποχωρήσει από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή έλαβε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τις 7 μ.μ. το απόγευμα μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα που κατέθεσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σκληρή γραμμή από ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης

1
0

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» ενώ υπέβαλε και πρόταση δυσπιστίας κατά του προεδρείου της Βουλής για το χειρισμό του θέματος.

Η συζήτηση για πρόταση μομφής απορρίφθηκε επειδή κρίθηκε πως ο Γιάννης Στουρνάρας, ως υπουργός της κυβέρνησης καλύπτεται από την προ πενταμήνου πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να συνεχισθεί κανονικά η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Νωρίτερα, όπως μετέδιδε το Agronews, ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα.
Ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε αρχικά ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση ώστε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση επί της προτάσεως μομφής καθώς όπως είπε «δεν μας περισσεύει χρόνος». Κάτι που σημαίνει ότι διακόπτεται οποιαδήποτε άλλη διαδικασία και ξεκινάει η συζήτηση της πρότασης μομφής η οποία και πρέπει να ψηφιστεί μέσα σε τρεις μέρες, δηλαδή το βράδυ της Τρίτης.

Ωστόσο, από Προεδρείο τη Βουλής εξετάζεται και σενάριο για το αν μπορεί να απορριφθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ με το σκεπτικό ότι πριν από περίπου 4 μήνες κατατέθηκε από το ίδιο κόμμα πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Εξάλλου πριν απο λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος στην εισήγησή του και βασιζόμενος στον παραπάνω κανονισμό ζήτησε να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση μομφής.

Ο κ. Σταμάτης χαρακτήρισε την ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ ως «απονενοημένο διάβημα» και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα ότι «στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα βάλλετε τα εθνικά μας συμφέροντα. Προτού το κάνετε θα έπρεπε να μας απαντήσετε πού θα βρούμε τα χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση προς την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι έφερε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος, ενώ το παρέδωσε στους βουλευτές τα ξημερώματα Σαββάτου. 

«Επιχειρείτε σαν τους κλέφτες», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «προχωράτε σε ένα ακόμα έγκλημα με νομοσχέδιο που φανερώσατε ξημερώματα», το οποίο -όπως σημείωσε- είναι το προϊόν συναλλαγής με την Τρόικα για να διασωθεί η κυβέρνηση στις εκλογές.

Με αυτό το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» επιχειρείται διπλή εκκαθάριση, τόνισε ακόμη, λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών θα καθίσουν στο σκαμνί, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην εξουσία.

Στο τέλος της ομιλίας του, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, γεγονός που ανέβασε τους τόνους ακόμη περισσότερο.

 

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία