BACK TO
TOP
Πολιτικές

Aπεμπλοκή ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα ζητήσει από Μέρκελ ο Σαμαράς

Με τρία βασικά αιτήματα στην ατζέντα του προσέρχεται στο Βερολίνο για τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς.

Πολιτική στήριξη από Μέρκελ που αναγνωρίζει «πρόοδο»

2
0

Στο τετ α τετ που θα έχουν οι δυο ηγέτες την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει να κλείσει η συμφωνία για την αξιολόγηση του Οκτωβρίου, να σταματήσουν οι «επισκέψεις» της τρόικα στην Αθήνα και να απεμπλακεί, έστω σταδιακά, από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ.

Ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στην πρόοδο που έχει συντελέσει η ελληνική οικονομία αλλά και η κυβέρνησή του στην εφαρμογή του προγράμματος.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι δύο σύμβουλοί του, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Με σχόλιό της χθες εν όψει της συνάντησης η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι «οι συζητήσεις μεταξύ φίλων και εταίρων είναι πάντα ιδιαίτερα χρήσιμες και εποικοδομητικές» και ότι «κάθε άλλη ερμηνεία και κάθε άλλη εικασία και κριτική που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, απέχουν από το νόημα της συνάντησης».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επεσήμανε ότι το Βερολίνο βλέπει «σημάδια ελπίδας» ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης, αλλά όπως είπε, «οποιεσδήποτε αποφάσεις για την πορεία της Ελλάδας θα ληφθούν μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία