BACK TO
TOP
Πολιτικές

Παραλαβή- παράδοση μετά το Υπουργικό στην Αχαρνών

Μετά το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, στην Αχαρνών θα γίνει η τελετή παραλαβής - παράδοσης.

Παναγιώτης Λαφαζάνης υπερυπουργός, στον Αποστόλου τα αγροτικά θέματα

2
0

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Αχαρνών 2, θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, με τη νέα πολιτική ηγεσία, τον Βαγγέλη Αποστόλου και τον Παναγιώτη  Σγουρίδη να παραλαμβάνει από τους επερχόμενους Γιώργο Καρασμάνη και Πάρι Κουκουλόπουλο.

Η τελετή αναμένεται να λάβει μέρος μετά τις 11:30 καθώς σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το Υπουργικό Συμβούλιο θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα. Το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις 10:30 το πρωί είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς και θα τονίσει ότι ο χρόνος δεν περισσεύει, καθώς η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους 13 υπουργούς.

Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος -στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές- σημείωσε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει σε μια «αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση», χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «πραγματιστή».

«Θα πρέπει να βρει έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους του και πιστεύω πως το γνωρίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένων των επιδιώξεων του Μ. Σουλτς ως προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και στελέχους της SPD, και του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικώς σε ό,τι αφορά το ρόλο της τρόικας.

Η κυβέρνηση θεωρεί τη συνάντηση καθοριστική -έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο- ως προς τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θα συνομιλήσει με την τρόικα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία