BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συναντάται το πρωί της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας καθώς η κυβέρνηση κλιμακώνει τον κύκλο των διπλωματικών επαφών με στόχο την προώθηση των ελληνικών θέσεων για το χρέος και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

4
0
Λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση στη Φρανκκφούρτη με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Η συνάντηση με τον Γιούνκερ έρχεται μια μέρα μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη και τη συνάντηση με το Ματέο Ρέντσι ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η έκφραση της δημοκρατικής θέλησης του ελληνικού λαού, τον οποίο συνεγχάρη «για το θάρρος του».

Σε παρέμβασή του στον ετήσιο διάλογο μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εθνικών κοινοβουλίων σχετικά με το ευρωπαϊκό εξάμηνο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ωστόσο ότι «όσοι κερδίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες θα πρέπει κι αυτοί με τη σειρά τους να λαμβάνουν υπόψη τούς υπόλοιπους στην ΕΕ και τις πεποιθήσεις τους».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε ακόμη την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές, διευκρινίζοντας ωστόσο: «Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Γιούνκερ παρέπεμψε επίσης στα όσα έχει πει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, πρόσφατα στη γερμανική τηλεόραση ότι δηλαδή: «Δεν περιμέναμε τις εκλογές στην Ελλάδα για να αλλάξουμε την πολιτική μας».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες που είχε λάβει ήδη η Κομισιόν πριν από τις ελληνικές εκλογές σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο των 315 δισ. ευρώ, αλλά και τις αποφάσεις για την ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Κατανοώ αυτά, τα οποία έγιναν στην Ελλάδα και σας λέω ότι αυτά που έκανε η Κομισιόν έγιναν πριν από το δίδαγμα, που ορισμένοι λένε ότι πήραμε από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών» ήταν τα λόγια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία