BACK TO
TOP
Πολιτικές

Με τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ συνέχεια στο πολιτικό παζάρι

Μια ακόμα προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει Αθήνα και Βερολίνο θα γίνει στη συνάντηση που θα έχουν ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ την Τρίτη 9 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου των G7.

Δηκτικός ο γερμανικός Τύπος για το τηλέφωνο Τσίπρα- Μέρκελ

1
0

To ραντεβού κλείστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών και δεν αποκλείεται να παράγει αποτέλεσμα δεδομένης της καλής σχέσης την οποία, σύμφωνα με άρθρο της Frankfurter Allgemeine,  έχουν αποκτήσει.

Η γερμανική εφημερίδα μάλιστα πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα αναφέροντας ότι η καγκελάριος επιθυμεί να «σώσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό . 

«Η Μέρκελ βρίσκει τον Τσίπρα συμπαθητικό. Κατανοεί ότι έχει μπροστά του ένα απίστευτα δύσκολο έργο και ότι δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης. Θέλει να τον βοηθήσει» σχολιάζει υψηλόβαθμος Γερμανός πολιτικός στην εφημερίδα.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι η Μέρκελ έχει πολύ περισσότερη κατανόηση για τον έλληνα Πρωθυπουργό από την πλειοψηφία των Γερμανών, αλλά και των βουλευτών των Χριστιανοδημοκρατών ή τον γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Η FAZ εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας για την Γερμανίδα καγκελάριο δεν είναι ένας λαϊκιστής, και πιστεύει ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις τις οποίες οι προκάτοχοί του ανέβαλαν για χρόνια.

Η γερμανική εφημερίδα εξηγεί ότι σε κάθε έλεγχο του προγράμματος βοήθειας οι πιο δύσκολες και πολιτικά επικίνδυνες μεταρρυθμίσεις αναβάλλονταν για τα επόμενα χρόνια, ενώ το πρόγραμμα ουσιαστικά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τη FAZ, Μέρκελ, Ολάντ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν μια μείωση του ελληνικού χρέους, όχι μέσω ενός κουρέματος, αλλά μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μικρότερων επιτοκίων, ενώ υπογραμμίζει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει επενδύσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για να βοηθήσει τον Τσίπρα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Μέρκελ γνωρίζει τις διαφωνίες του Σόιμπλε, όπως επίσης και ότι θα είναι δύσκολο να πείσει το κόμμα της να συμφωνήσει σε μια παράταση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας.

Η FAZ διερωτάται εάν οι Χριστιανοδημοκράτες θα πουν πραγματικά «όχι» την επόμενη φορά που η καγκελάριος θα φέρει στη Μπούντεσταγκ το θέμα της αποδέσμευσης της τελευταίας δόσης του δεύτερου προγράμματος, ή ακόμη και σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Και σημειώνει ότι μια διάσπαση στη Μπούντεσταγκ θα σήμαινε το τέλος της καγκελαρίας της Μέρκελ. Αυτό μπορεί κανείς δύσκολα να το φανταστεί, καταλήγει η εφημερίδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία