Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία από τους αρχηγούς γύρω από άλλο πρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό μεταξύ των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου, της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου, και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να ορκισθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου όπως και οι βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στη συνέχεια θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Βουλή η οποία, όμως, θα διαλυθεί μια μέρα μετά προκειμένου να προκηρυχθούν (πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο) οι νέες βουλευτικές εκλογές.