Το γκολ της νίκης στο ματς-θρίλερ του Σαββάτου πέτυχε στο 119 (ένα λεπτό πριν τη λήξη της παράτασης) ο Φουστέρ με κεφαλιά ύστερα από μια εξαιρετική σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη, γράφοντας το 2-1.
Στο χρόνο που απέμενε ήταν σχεδόν αδύνατο να αντιδράσει ο Ατρόμητος που έμεινε με την πίκρα αφού για δεύτερη συνεχή χρονιά έφτασε κοντά στην… πηγή όμως δεν κατάφερε να πιει σαμπάνια από το Κύπελλο.
Η πρώτη από αυτές ήρθε μόλις στο 24' όταν ο Μανιάτης κέρδισε πέναλτι από τον Φυτανίδη, όμως ο Χολέμπας που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο, στο 28’ ήρθε το 1-0 για τον Ολυμπιακό με ωραίο σουτ του Τζιμπούρ, ύστερα από σέντρα του Αμπντούν( 28').
Ο Ατρόμητος , όμως, δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε στο 76 με τον Ιγκλέσιας που ύστερα από πάσα του Επστάιν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ (σ.σ. προηγήθηκε και κόντρα πάνω στο Χολέμπας).
Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το 90ο λεπτό με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε παράταση όπου ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές για να «τελειώσει» το ματς την ώρα που η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδειξε να προσβλέπει στη διαδικασία των πέναλτι.
Αυτό ήταν και το «κύκνειο άσμα» του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος δήλωσε « Ηταν πέρα από τη φαντασία μου αυτό που έζησα στον Ολυμπιακό», δήλωσε συγκινημένος αργότερα ο Βαλβέρδε και ξεχώρισε τα ματς με την Αρσεναλ στο Λονδίνο και το εφετινό με τον Παναθηναϊκό στο Νέο Φάληρο. « Θα τα θυμάμαι γιατί αγωνιστήκαμε πολύ καλά. Δεν είναι ανάγκη να έχω στο μυαλό μόνο τις νίκες».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης δεν έκρυψε πως δάκρυσε μετά το ματς, γιατί περίμενε πως ο Ατρόμητος θα διεκδικούσε το κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτυ. « Είχα αρχίσει ήδη να σκέφτομαι τους παίκτες που θα χτυπούσαν πέναλτι. Έκανα αλλαγές, έβαλα μέσα τον Ζουέλα για να προσέχει τον Φουστέρ, αλλά τελικά δεχθήκαμε το γκολ από τον παίκτη που υπολογίζαμε τόσο πολύ».
Διαιτητής: Σπάθας.
Κίτρινες: Οικονόμου, Φυτανίδης, Χολέμπας, Δημούτσος, Ιγγλέσιας, Ορμπάιθ, Σκόνδρας, Τομάς.
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τομάς, Φυτανίδης, Τάτος(64' Καραμάνος), Επστάιν, Μπρίτο(76' Σφακιανάκης), Ιγγλέσιας(97' Ζουέλα), Μήτρογλου, Δημούτσος.
Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανιάτης(102' Μοντέστο), Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μακούν(82' Φουστέρ), Αμπντούν(71' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ, Μιραλάς.