BACK TO
TOP
Business

Αύξηση χρηματοδοτήσεων προς τη γεωργία προανήγγειλε ο Σάλλας

Την εκτίμησή του ότι η αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί την τελευταία χρονική περίοδο με αφορμή τη συνέχιση της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα γρήγορα θα εκλείψει και με την επίλυση τεχνικών και νομικών προβλημάτων που θα διευκολύνουν τις επόμενες φάσεις, θα ολοκληρωθεί η συμφωνία που πρέπει να ολοκληρωθεί, εξέφρασε ο πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Αύξηση χρηματοδοτήσεων προς τη γεωργία προανήγγειλε ο Σάλλας

2
0
Με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο «τιμονιέρης» του μεγαλύτερου πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, που μίλησε και στο συνέδριο Αριστοτέλης της ΕΕΔΕ, υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει κάνει τις στρατηγικές της επιλογές και ότι τα συμφέροντά της είναι ταυτόσημα με εκείνα της Ευρώπης.

Σημείωσε επίσης με έμφαση πως τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει κάνει πολλά και ότι πλέον έχει μπει σε έναν δρόμο όπου μπορεί να είναι παραγωγικότερο το μέλλον, αλλά και επωφελέστερο για τους πολίτες της. «Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι δεν υπάρχουν πια διπλής και τριπλές σειρές των ταξί στους δρόμους, βλέπουμε ότι έξω από τα λιμάνια μας υπάρχουν βαπόρια, ενώ πριν από 2-3 χρόνια τέτοια φαινόμενα δεν είχαμε. Επιπλέον, διαπιστώνουμε ότι πολλαπλάσιοι άνθρωποι επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα και στις περισσότερες φορές με καλύτερα πορτοφόλια», τόνισε ο κ. Σάλλας και συμπλήρωσε ότι «αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού».

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι μένουν ακόμη να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις και σε πολλούς τομείς. «Έχουμε υποχρέωση όλοι με αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε στο μέλλον. Να συνεχίσουμε, όχι ασφαλώς με λιτότητα, αλλά τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και χρειάζεται πάρα πολλές σε πολλούς τομείς, ώστε να πάμε σε μια πιο ολοκληρωμένη δομή για να παίξουμε μακροπρόθεσμα τον ανταγωνιστικότερο και πρωταγωνιστικότερο ρόλο που η Ελλάδα πιστεύω μπορεί να παίξει».

Όσον αφορά στην πιστωτική πολιτική που θα ακολουθήσει ο όμιλος για το 2015, ο κ. Σάλλας προανάγγειλε σημαντική αύξηση των χρηματοδοτήσεων από την Πειραιώς, σε συγκεκριμένους τομείς -μεταξύ των οποίων και ο πρωτογενής- και επιχειρήσεις, ενώ ερωτηθείς για το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε από το ΥΠΑΝ, για τα κόκκινα δάνεια, εκτίμησε πως θα δώσει λύσεις σε δεκάδες χιλιάδες προβλήματα επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, για τα καθυστερούμενα δάνεια των ιδιωτών είπε πως ανεξαρτήτως του νομοθετικού πλαισίου στον τομέα αυτό και οι ίδιες οι τράπεζες κάνουν πολλά.

Καταλήγοντας ο κ. Σάλλας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να αναλάβει την εξουσία στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «η χώρα έχει δημοκρατία. Έχει υιοθετήσει τον πρώτο πυλώνα της Ευρώπης που είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Άρα είναι ανοικτή η πόρτα σε αυτούς που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο δεύτερος μεγάλος πυλώνας είναι η αγορά για την υποστήριξη της ανάπτυξης, της εξέλιξης και της τεχνολογίας. Επομένως δεν ανησυχώ για τίποτε στην περίπτωση που υπάρχουν υιοθετημένες και εφαρμοζόμενες οι ευρωπαϊκές αρχές».

Λεωνίδας Λιάμης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία