BACK TO
TOP
Newsletters

Farming Report

Farming Report

1
0

Διαβάστε τα σημαντικότερα θέματα της εφημερίδας Agrenda

 

Αναγραφή στις αποδείξεις για την προέλευση κρέατος

Στόχος του ΕΛΓΟ η ταυτοποίηση ζωικών προϊόντων

Στις αποδείξεις αγοράς που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές των κρεοπωλείων θα επιδιωχθεί εκ νέου να αναγράφεται το είδος και η προέλευση του κρέατος για να ελέγχεται η ταυτότητά του, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν σε σύσκεψη που οργανώθηκε για το θέμα αυτό στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) την περασμένη Δευτέρα. Στη σύσκεψη που οργάνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Βασιλόπουλος συμμετείχαν εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συλλόγων από όλη τη χώρα (ΣΕΚ, ΠΕΚ, ΠΑΣΕΓΕΣ κ.ά.), εμπειρογνώμονες του κλάδου και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και του ΕΛΓΟ.
Όπως όλα δείχνουν, από την πλευρά των κτηνοτρόφων τίθεται όλο και πιο επιτακτικά το θέμα της ταυτοποίησης των προϊόντων ζωικής προέλευσης που κυκλοφορούν στην αγορά με αιχμή βέβαια το κρέας και το γιαούρτι, όπου η εγχώρια παραγωγή (κρέας) και πρώτη ύλη (κυρίως αγελαδινό γάλα) δέχονται ανελέητο πόλεμο από τα εισαγόμενα. Η έκδοση παραστατικού από τις ζυγιστικές μηχανές των κρεοπωλείων αν και δεν εφαρμόζεται ως μέτρο σε όλη του την έκταση έχει βάλει σ’ ένα δρόμο το σχετικό έλεγχο, χωρίς όμως να βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση αφού οι «μετονομασίες» στην προέλευση των κρεάτων δίνουν και παίρνουν. Από την πλευρά των κτηνοτρόφων εκτιμάται πως η προέλευση του κρέατος πρέπει να αναγράφεται στα παραστατικά των ταμειακών μηχανών και να εμπίπτουν στους διασταυρωτικούς ελέγχους των οικονομικών αρχών.
Μείζον θέμα υπάρχει βέβαια και στο γιαούρτι, προϊόν του οποίου η παρασκευή βασίζεται κατά κύριο λόγο εδώ και χρόνια σε εισαγόμενες πρώτες ύλες (γάλα, παγοκολώνες και σκόνες) χωρίς αυτό να αναγράφεται ευκρινώς στις συσκευασίες των αντίστοιχων σκευασμάτων.   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία