BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

De ja vu µε τις ζηµιές στα πυρηνόκαρπα

Στο ίδιο µε πέρυσι έργο θεατές οι παραγωγοί πυρηνόκαρπτων σε Ηµαθία και Πέλλα, που ζηµιώθηκαν από τις άκαιρες βροχοπττώσεις των προηγούµενων ηµερών. Μια απ’ τα ίδια και ο ΕΛΓΑ, που προς το παρόν κάνει...αυτοψία στις φυτείες και ψάχνεται για πως θα χειριστεί φέτος το θέµα της αναγγελίας ζηµιών για να µην έχει τα περσινά παρατράγουδα.

De ja vu µε τις ζηµιές στα πυρηνόκαρπα

0
0

Βέβαια, οι αποζηµιώσεις του περασµένου Ιουλίου δεν έχουν ακόµη έρθει, αφού χάθηκαν ανάµεσα στα πορίσµατα, τις επιτροπές και τις κωλυσιεργίες αρµοδίων και µη... Οι παραγωγοί, πάντως φέτος διαµηνύουν µε κάθε τρόπο ότι τα...ψέµατα τέλειωσαν!

ΜΕΡΑ

Ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου η πίστωση υπόλοιπων ενιαίας, απόθεµατος, ειδικής ενίσχυσης βάµβακος, συνδεδεµένων. Μέχρι εδώ καλά, όµως κάθε χρόνο άλλα νούµερα βγάζει το κοµπιουτεράκι του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΝΥΧΤΑ

Ο δορυφόρος πάλι έκανε το θαύµα και η τελεπισκόπηση φαίνεται να έβγαλε εκτός από την ειδική ενίσχυση στο βαµβάκι εκατοντάδες παραγωγούς που ψάχνουν να βρουν τι συµβαίνει και ετοιµάζονται για Βάθη µεριά.

Funcy

Νεοϋορκέζος ο Βαγγέλης, που βρέθηκε στην Summer Fancy 2018 καθώς η Ελλάδα ήταν τιµώµενη χώρα της φετινής διοργάνωσης. Πάντως πάνω από 40.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιµάσουν τα προϊόντα 60 Ελλήνων εκθετών που συµµετείχαν στην έκθεση στο Μανχάταν. Καµιά δουλειά για τους παραγωγούς έκλεισε;

Παραζαχάρωσε

Η υπόθεση του Ζαχάρεως έχει πια καταντήσει σαν τα σήριαλ που παίζει και ξαναπαίζει το mega και δη τα δραµατικά. Πέρα από το ότι δεν έχει στεριώσει άνθρωπος στη διοίκηση λόγω των γνωστών προβληµάτων, τα φερόµενα fund πανε και έρχονται, ενώ τώρα υπάρχει λέει και σχέδιο διαχωρισµού της «καλής» από την «κακή ΕΒΖ».

Στο γυαλί

Άνοιξε η πολυθρύλητη πλατφόρµα του εξωδικαστικού για τα «κόκκινα δάνεια» και για πολοστή φορά δόθηκε συνέντευξη τύπου για τα γνωστά των 120 δόσεων και του...κουρέµατος-ψαρέµατος. Μόνο που αυτή τη φορά οι επικεφαλής είχαν στηθεί για να τα πουν απευθείας από τηλεοράσεως αλλά τους έκοψε ο τηλεοπτικός χρόνος.

 

Υβρίδια

«Οι αγρότες παλεύουν µε τα ίδια προβλήµατα που παλεύουν και οι ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι και διευθυντές εταιρειών, έχουν υπερβολικό άγχος και, ενώ νοµίζουµε ότι ζουν σε ένα καλό περιβάλλον, αυτό δεν ισχύει.».

Η διαπίστωση αυτή, ανήκει στην πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, που µίλησε σε ηµερίδα του ευρωπαϊκού προγράµµατος AGROSH+, ζητώντας να ληφθεί µέριµνα για τους ανθρώπους που σχετίζονται µε την διατροφή µας.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε το 95% των ατυχηµάτων στον αγροτικό τοµέα αφορά άνδρες ηλικίας 30-39 ετών, ενώ ο δείκτης ατυχηµάτων στους αγρότες είναι υψηλότερος σε σχέση µε τους εργαζόµενους στη βιοµηχανία.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία