BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Άδειασε ο κουμπαράς.. Έμειναν τα σκύβαλα

Το τι θα γίνει με την Αγροτικούλα, έτσι που την κατάντησαν τα ξεφτέρια του δικομματισμού και οι υμνητές της λυκοφιλίας, θα αποτελέσει σίγουρα ένα δείγμα γραφής για τη βούληση που υπάρχει στον αγροτικό χώρο! Θα μου πείτε, εδώ τον λύκο τον βλέπω, τον ντορό ψάχνω; Ποια Αγροτική και ποιος αγροτικός χώρος; Από τον Κρατικό Πυλώνα που ονειρευόταν ο Σκορποθόδωρος, έφτασε να ικετεύει ντόπιους και ξένους για την κεφαλαιακή ενίσχυση του «τρύπιου κουμπαρά» από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Κι όλον αυτό τον καιρό πρώτη θέση στο οβάλ τραπέζι ο Μαμακανδρέας!

Άδειασε ο κουμπαράς.. Έμειναν τα σκύβαλα

0
0

********
ΜΕΡΑ
Ανήσυχο όσο ποτέ τον είδα τον Γούντι τον Τρυποκάρυδο! Βλέπεις, οι άνθρωποι που προχωρούν μπροστά, ακολουθώντας το γράμμα το νόμου, σε μια χώρα όπου όλα λιμνάζουν και δεν εφαρμόζεται τίποτα, κινδυνεύουν να μείνουν εκτεθειμένοι, απλά γιατί έσπευσαν να υλοποιήσουν αυτό που ο νομοθέτης τους υπαγόρευε… πριν τις εκλογές!

*********
ΝΥΧΤΑ
Αλήθεια, έχει αντιληφθεί ο φίλος μου ο Περπατημένος σε τι «ναρκοπέδιο» έχουν βρεθεί όσοι επέλεξαν να εφαρμόσουν πιστά τις επιταγές του νόμου 4015/2011 για τους συνεταιρισμούς; Ακόμα και η εγκύκλιος Πουαρώ με το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα, έπαιρνε ως βάση το πνεύμα των τροπολογιών που τελικά δεν πέρασαν από τη Βουλή!

**********
ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
Από πότε αλήθεια οι γεωπόνοι και γεωτεχνικοί που πλασάρονται από το πουθενά στα περιφερειακά ψηφοδέλτια των κομμάτων εκπροσωπούν και εκφράζουν τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής; Λίγοι είναι οι γνήσιοι επαγγελματίες του αγροτικού χώρου που διαθέτουν πλούσιο βιογραφικό και θα μπορούσαν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τα θέματα που σχετίζονται με την αγροτική πολιτική;     

***********
ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΣ  
Ανάμεσα στους καλοθελητές που φόρεσαν με χαρά τον αγροτικό μανδύα κι ένα «γλυκόψαρο» του Παγασητικού που πριν από λίγο καιρό ανακάλυψε την αναθεώρηση της ΚΑΠ και έχει την εντύπωση ότι με μια ημερίδα που οργάνωσε και στην οποία ούτε ο ίδιος ήξερε τι έλεγε, μπορεί να ξεγελάσει τους συμπατριώτες του στον κάμπο και να τους πείσει να τον αναδείξουν εκπρόσωπο στο κοινοβούλιο! Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο! 

***********
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ
Πίεση βλέπω πέφτει και από τους «γαλατάδες» που έχοντας τα δικά τους ζόρια, από την έλλειψη χρηματοδότησης αλλά και τις πιστώσεις που επιβάλλουν τα σούπερ μάρκετ, καταλήγουν στα εύκολα θύματα που είναι οι παραγωγοί! Σημειωτέον ότι η παραγωγή είναι ελλειμματική και οι μονάδες πολλές! Την κατάσταση δείχνει να σώζει σ' αυτή τη φάση η μικρή Ολλανδέζα, που διευρύνοντας τη γραμμή παραγωγής έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε πρώτη ύλη την οποία και προς το παρόν πληρώνει!

**********
ΥΒΡΙΔΙΑ
Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα βρεθεί κι αυτή τη φορά για τη διακυβέρνηση της χώρας, τώρα, μπορώ να το πω απερίφραστα, τίποτα δεν είναι όπως παλιά! Το θέμα είναι αν έχει μείνει και κάτι όρθιο!

Τα παραδοσιακά μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία υποτίμησαν τη λαϊκή οργή, αρνήθηκαν να αλλάξουν γραμμή πλεύσης και αυτό είναι κάτι που το πληρώνουν!

Παρατηρώντας τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, βλέπω καθαρά ότι παρά τα όσα θλιβερά έγιναν την τελευταία διετία, η επιλογή των υποψηφίων γίνεται επίμονα με τη γνωστή συνταγή… ποιος είναι ο πιο «ακίνδυνος»!

Όπως λέει και ο φίλος μου ο Σάκης, τα κόμματα δεν θέλουν ανθρώπους με φωνή, χειροκροτητές ψάχνουν! Γι’ αυτό, αν και περίμενα ότι μετά την κρίση η «σύνθεση» θα άλλαζε, τελικά οι σοβαροί απέφυγαν να εμπλακούν και η επιλογή έγινε από τους συνήθεις διαθέσιμους!

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα δεν ξέρω πραγματικά τι μπορούμε να περιμένουμε! Η οικονομία βουλιάζει, η κοινωνία αποσυντίθεται, η χώρα κινδυνεύει κι αυτοί… το χαβά τους! Ράιχενμπαχ που μας χρειάζεται!

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία