BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Εκτιμήσεις γεωπόνων για τον χιονιά στην Κρήτη

Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των γεωπόνων για τις ζημιές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο της Κρήτης από τον χιονιά.

Στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ οι αμπελουργοί Κρήτης

2
0

Τις ζημιές που προκάλεσε ο χιονιάς στο ζωικό κεφάλαιο και τη φυτική παραγωγή της Κρήτης κατά το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου καταγράφει ο ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κτηνοτρόφων, νεκρά ζώα καταγράφονται σε αρκετές ορεινές περιοχές όπως τα Σφακιά, τα Ανώγεια, το Οροπέδιο Λασιθίου, ο Κρουσώνας και τα Βορίζια Ηρακλείου. Να σημειωθεί πάντως ότι σε σύγκριση με αντίστοιχες κακοκαιρίες προηγούμενων χρόνων οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο είναι μικρότερες, καθώς οι κτηνοτρόφοι ενημερώθηκαν εγκαίρως για την κακοκαιρία και είχαν πάρει τα μέτρα τους.

Στη φυτική παραγωγή ζημιές δηλώνονται κυρίως από ελαιοπαραγωγούς που δεν είχαν προλάβει να συγκομίσουν τον ελαιόκαρπό τους. Έτσι, δηλώνονται ζημιές σε ελαιόκαρπο σε κλώνους δέντρων που έσπασαν από το βάρος του χιονιού. Επίσης, μεγάλες ποσότητες καρπού φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές από παγετό.

Επίσης, ζημιές παρατηρούνται και στην παραγωγή υπαίθριων κηπευτικών και αποζημιώσεις αναμένεται να δοθούν από τον ΕΛΓΑ.

Μέσω ΠΣΕΑ χρειάζεται να περιμένουν τις αποζημιώσεις τους οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές σε δέντρα και οι κτηνοτρόφοι σε στάβλους.

Να σημειωθεί ακόμα ότι σημαντικές ζημιές είχαν προκαλέσει σε φυτική παραγωγή, πριν το χιονιά και σφοδρές χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία