BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Από φθινόπωρο οι εκκρεμείς αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

«Προετοιμαζόμαστε ώστε σε πολύ μικρό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, αφού προσδιοριστεί το αναμενόμενο χαμηλό έως μηδενικό φετινό πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού, και τροποποιηθεί αυτός, να προσαρμόσουμε ανάλογα τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ και να ανοίξουμε το συντομότερο δυνατόν το δρόμο για την καταβολή των αποζημιώσεων αρχές φθινοπώρου…» απαντά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, σε ανακοίνωση του οργανισμού με αφορμή τα κακόβουλα –όπως τα χαρακτηρίζει- σχόλια που αμφισβητούν την πρόθεση του ΕΛΓΑ να καταβάλει αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Πώς να υπολογίστε την εισφορά στον ΕΛΓΑ οnline

4
7

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

«…Ο ΕΛΓΑ μέχρι σήμερα, τέλος Ιουλίου διαρκούντoς έτους έχει καταβάλει στους Έλληνες αγρότες το ποσόν των 122.500.000 εκ ευρώ, όταν στο έτος 2014 είχε καταβάλει 106.000.000 εκατ. ευρώ, εξαντλώντας τις δυνατότητες του ψηφισμένου από την προηγούμενη Διοίκηση προϋπολογισμού και αφού ήδη έχουμε κάνει μια τροποποίησή του.

Η τελευταία καταβολή αποζημιώσεων έγινε κατόπιν εσωτερικής μεταφοράς κωδικών δαπανών εντός του υφιστάμενου προϋπολογισμού, και με προτεραιότητα τις πληγείσες περιοχές από τις χειμωνιάτικες πλημμύρες (Έβρος-Σέρρες), επιλογή που νομίζω βρίσκει όλους τους αγρότες σύμφωνους και αλληλέγγυους.

Δυστυχώς, οι μνημονιακές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων για υψηλά ετήσια πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού με το μεσοπρόθεσμο, έχει επιβάλει συγκεκριμένο ποσοτικό πλαφόν στην δυνατότητα του ΕΛΓΑ να καταβάλει περαιτέρω αποζημιώσεις, παρόλο ότι τα ταμειακά αντίστοιχα ποσά είναι άμεσα διαθέσιμα.

Έχουμε πλήρη συνείδηση της σημασίας του να λάβει και ο τελευταίος αγρότης τα χρήματα που δικαιούται και του αναλογούν.

Δουλεύουμε εντατικά αξιοποιώντας και την τελευταία θεσμική δυνατότητα ώστε το μεγαλύτερο ύψος των αποζημιώσεων να καταβληθεί και να ανακουφίσει τον ταλαιπωρημένο αγροτικό κόσμο.

Προχωρούμε στην πλήρη εκκαθάριση των ζημιών που  σήμερα έχει φτάσει να είναι 30 εκατομμύρια ευρώ για τη φυτική παραγωγή.

Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε απρόσκοπτα και σχετικά γρήγορα εκκαθαρίσεις για ζωικό κεφάλαιο και ΠΣΕΑ.

Προετοιμαζόμαστε ώστε σε πολύ μικρό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, αφού προσδιοριστεί το αναμενόμενο χαμηλό έως μηδενικό φετινό πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού, και τροποποιηθεί αυτός, να προσαρμόσουμε ανάλογα τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ και να ανοίξουμε το συντομότερο δυνατόν το δρόμο για την καταβολή των αποζημιώσεων αρχές φθινοπώρου…».

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

31-07-2015 14:59μα

ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ????????????? ΡΕ ΔΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

Απάντηση

31-07-2015 14:48μα

Καλα πλακα κανετε?? κι εμεις περιμενουμε πως και πως τα λεφτα... Αν αντεξει αγροτης μεχρι το φθινωπορο εμενα να με φτυσετε.... ρε θα πεινασουν οικογενειες το καταλαβαινετε πατε καλα και εχετε και μουτρα να λετε οτι θα το κατανοησουμαι ποιος τελικα πρεπει να κατανοησει ποιον αυτο ειναι αλλη ιστορια ρε μας κανατε ζητιανους να ζητιανευουμαι τα λεφτα μας. Ρε αν ΕΝΑΣ μονο ΕΝΑΣ απο σας αν ηταν στη θεση μας τοτε θα μπορουσατε να καταλαβαιτε και να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ τωρα μονο θεωρια τιποτα αλλο Δε φτανει που παθαμαι ζημια εχουμε και σας Τι πληρωνω ρε ΕΛΓΑ να ασφαλισω καλυτερα την παραγωγη μου σε ιδιωτικη εταιρια ουστ στο διαολο και δε φτανει αυτο ζουμε και με την απειλη μη βεβαιωθει απληρωτο ΕΛΓΑ στην εφορια .Και με τι να πληρωσουμε ρε με φυλλα ουστ ΚΟΨΤΕ το λαιμο σας το σβερκο σας και οτι αλλο.... μονο να πληρωσετε Πως θα κανουμε ρε Δεκαπανταυγουστο? Εσεις θα κανετε εμεις? στα @@@@@@@ σας ΠΛΗΡΩΣΤΕ μονο αυτο σας λεω

Απάντηση

30-07-2015 09:20jo

Κάποτε ο ΕΛΓΑ πλήρωνε σε ένα τρίμηνο ( το είχε καθιερώσει ο Σημίτης και ο Καραμανλής) τώρα κάνει και ένα χρόνο. τότε όμως είχε 1200 άτομα προσωπικό και τώρα 400 τότε είχε 60 εκατομμύρια ευρώ λειτουργικά έξοδα και τώρα ούτε 20 ,τοτε έμπαινε 100 εκατομμύρια μέσα κάθε χρόνο γιατί δεν είχε εισφορές και τώρα έχει πλεόνασμα. Όσοι υποστηρίζετε το παλαιό σύστημα θα πρέπει να βρείτε και 100 μύρια να δίνετε από την τσέπη σας κάθε χρόνο , εόναι τόσο απλό

Απάντηση

29-07-2015 19:38Lkk

Μας δουλευετε?Εμεις να δειξουμε κατανοηση?Ρωτατε πως τα βγαζουμε περα?Το βρηκαμε τωρα το κολπο,φταινε οι προηγουμενοι.Δε με νοιαζει ποιος φταιει,μας εμπαιζετε εδω και δυο μηνες.Να κοψετε το λαιμο σας γιατι δεν ξερω κι εγω τι θα γινει.Αει στο διαολο πια!

Απάντηση

29-07-2015 18:22ΤΑΣΙΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ???

Απάντηση

29-07-2015 18:12ΤΑΣΙΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ! ΚΑΘΕ 20 ΜΕ 22 ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!!! ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡ Ο ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ(???) ΠΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΟΥΠΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΣΤΟ(!!!!) Ο ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΩ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ? ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΛΛΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ? ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΜΟΥ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΩΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΔΡΩΤΑ ΜΑΣ!!!

Απάντηση

29-07-2015 14:40mixalis

aparadekti praktiki kai dikaiologies!!!tha dwswete entoli stin dei na min kovei agrotika reyma kai na perimenei tis apozmiwseis poy ypotithete tha plironotan stis 17 iouliou!!!otan einai gia na parei to kratos vazei imerominies twra tha plirwsei ton oktomvrio anti gia ton maio pou itan kanonika!!!!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία