BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Βροχή και χαλάζι πλήγωσαν δεντροκαλλιέργειες στην Άρνισσα

Σοβαρές ζημίες στις καλλιέργειες φρούτων στην περιοχή της Άρνισσας Ν. Πέλλης στις 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας και ώρα 5 το απόγευμα προκάλεσε ισχυρή ανεμοθύελλα με καταρρακτώδη βροχή και χαλάζι.

Βροχή και χαλάζι πλήγωσαν δεντροκαλλιέργειες στην Άρνισσα

3
0

Πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν, είτε ελεύθερα είτε σε παλμέτες, ολόκληροι βραχίονες έσπασαν, και τα φρούτα που είναι ευαίσθητα, καταστράφηκαν ποιοτικά, και αυτά που είναι έτοιμα για συγκομιδή, αλλά και αυτά που ακόμα αναπτύσσονται, με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες να υφίστανται πολλαπλή ζημιά. Η παραγωγή των φρούτων είναι πάντοτε στο έλεος των καιρικών συνθηκών, και οι παραγωγοί νιώθουν απογοητευμένοι και αβοήθητοι, περιμένοντας τους αρμοδίους να έρθουν το συντομότερο και να κάνουν αποτίμηση των ζημιών.

«Χωρίς κεραμίδι κατά την λαϊκή έκφραση, οι αγροτικές καλλιέργειες είναι εκτεθειμένες σε καιρικά φαινόμενα, και αναμένεται πείνα και δυστυχία για τους παραγωγούς και όλη την περιοχή, ενώ από την άλλη ακόμα συζητιέται το θέμα του φόρου εισοδήματος 26%, με προκαταβολή 50% και πλέον», δήλωσε στο Agronews ο κ. Θανάσης Σταματόπουλος, πρόεδρος του ΑΣ Άρνισσας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία