BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Απεργοσπαστικό μηχανισμό από Κουρεμπέ δείχνουν γεωτεχνικοί

Καταγγελία στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι εγκαινιάζει νέα ήθη και έθιμα στη δημόσια διοίκηση, στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό στους εργαζόμενους του οργανισμού που απέχουν εδώ και πολλές εβδομάδες από το εκτιμητικό τους έργο, κάνουν οι γεωπόνοι του δημοσίου.

8
0

Αφορμή η πρόσφατη επιστολή του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ στις κατά τόπους Περιφέρειες, από τις οποίες ζητά να συνδράμουν τον οργανισμό με προσωπικό τους στο εκτιμητικό έργο στις περιοχές ευθύνης τους.

Στην επιστολή τους, που υπογράφουν ΠΟΓΕΔΥ, ΠΕΓΔΥ και ΠΕΚΔΥ, οι γεωπόνοι του δημοσίου κάνουν λόγο για μεθόδευση του προέδρου του Οργανισμού, με πρόσχημα την έγκαιρη και ακριβή εκτίμηση των ζημιών, προκειμένου να «καλυφθούν» τα οικονομικά αιτήματα των μετακινήσεων των εργαζομένων του ΕΛΓΑ.

Οι γεωπόνοι του δημοσίου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο –όπως τον χαρακτηρίζουν- αγώνα των εργαζομένων του ΕΛΓΑ και καλούν όλους τους γεωτεχνικούς να μην αποδεχθούν τις αυταρχικές μεθόδους της διοίκησης.

Βρείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση Καταγγελία γεωτεχνικών του δημοσίου για απεργοσπαστικό μηχανισμό του προέδρου του ΕΛΓΑ.pdf

Η επίμαχη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ

Τη συνδρομή των Περιφερειών στο εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ, με τη διάθεση προσωπικού, στις περιοχές ευθύνης τους, ζητά με επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, την  Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρεμπές ζητά τη συνδρομή των  φορέων της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διαθέσουν γεωπόνους στις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, καθώς  και κτηνίατρους  στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να γίνει έγκαιρη και ακριβής εκτίμηση των ζημιών.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η αναγκαιότητα της συνδρομής των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης ανέκυψε  μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων 2,5 μηνών από τα οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές,  σε πολλές περιοχές της χώρας, τόσο στη φυτική και ζωική παραγωγή όσο και σε πάγιο κεφάλαιο.

Αποχή των εκτιμητών του ΕΛΓΑ μέχρι τις 25 Νοεμβρίου

Στην προκήρυξη νέων εικοσιτετράωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα  21 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, διάστημα στο οποίο οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ θα απέχουν από τη διενέργεια των εκτιμήσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΛΓΑ αναφέρει τα εξής:

Σε υλοποίηση της ληφθείσας απόφασης της συνεδρίασης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α.», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16-11-2016 στην Αθήνα, και μετά από εξουσιοδότηση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του σωματείου μας, που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 2016,  προκηρύσσουμε  24 ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ από  την Δευτέρα  21 Νοεμβρίου 2016, μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 με δράση την αποχή από τη διενέργεια των εκτιμήσεων για να δοθούν άμεσα λύσεις στις διεκδικήσεις των εργαζομένων μας.

Συνεχίζουν την αποχή οι γεωπόνοι ΕΛΓΑ μέχρι τη νομοθετική επίλυση του θέματος των εκτός έδρας

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με αποχή από τη διενέργεια των εκτιμήσεων, μέχρι τη νομοθετική και κανονιστική επίλυση του θέματος των εκτός έδρας μετακινήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του  Π.Σ.Ε.ΕΛ.Γ.Α. μετά τις ενημερωτικές συναντήσεις – επισκέψεις που  πραγματοποίησε σε όλα τα υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α., καθώς και μετά τη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ.,  παρουσία του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α., αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με δράση την αποχή από τη διενέργεια των εκτιμήσεων, μέχρι τη νομοθετική και κανονιστική επίλυση του θέματος των εκτός έδρας μετακινήσεων.

Κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Αποστόλου  μας ανακοίνωσε ότι θα εγκρίνει την υπογραφείσα Ε.Σ.Σ.Ε., ενώ για το επίμαχο θέμα  των μετακινήσεων  των γεωτεχνικών, παρότι έδειξε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος, εξαντλήθηκε άλλη μια φορά σε υποσχέσεις για προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, προτάσσοντας γενικότερα ζητήματα της Κυβέρνησης που πρέπει αρχικά να επιλυθούν (αξιολόγηση, συνάντηση με Υπ. Οικονομικών κ.λ.π.).

Ο Π.Σ.Ε.ΕΛ.Γ.Α. συνεκτιμώντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση,  με αίσθημα ευθύνης  απέναντι στους Έλληνες αγρότες και τους εργαζόμενους του Οργανισμού και δεδομένου ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση εκ μέρους του υπουργού,  καλεί τους εργαζόμενους σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, έχοντας πάντα ως στόχο τη βιωσιμότητα του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας και τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία