BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Προπωλήσεις για τα σκληρά σιτάρια νέας σοδειάς

Στη χώρα µας οι τιµές για το σκληρό σιτάρι εξακολουθούν να είναι πτωτικές, χωρίς ιδιαίτερη υποστήριξη από την εσωτερική αγορά. Τα επίπεδα που κουβεντιάζονται πλέον είναι στα 360 ευρώ ο τόνος παραδοτέα, και οι τιµές παραγωγού στα 34 λεπτά το κιλό. ∆εν αποκλείεται να διορθώσουν κι άλλο οι τιµές µέχρι να φτάσουµε σε ανταγωνιστικά επίπεδα εξαγωγής, όπου θα βρεθεί στήριξη.

Στην πρέσα λόγω δολαρίου τα αγροτικά εμπορεύματα

0
0
Σχετικά µε τη νέα σοδειά ακούγονται εδώ και δύο εβδοµάδες κουβέντες για προπωλήσεις µε κυρίαρχη τιµή τα 300 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε ιταλικό λιµάνι. Αν υπολογίσουµε ότι τα µεταφορικά είναι στα 20 ευρώ ο τόνος, τότε οι πρώτες ενδείξεις για την ερχόµενη παραγωγή βρίσκονται στα 280 ευρώ ο τόνος FOB ελληνικό λιµάνι. Οι πωλητές βέβαια δεν βιάζονται να προπωλήσουν, καθώς θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς.

Στη λίστα της Φότζια  τα σκληρά διόρθωσαν για άλλα 5 ευρώ ο τόνος, αλλά µόνο για τις µέτριες ποιότητες, τα καλά λόγω περιορισµένης διαθεσιµότητας έµειναν σταθερά. Ως αποτέλεσµα τα ποιοτικά (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12%, υαλώδη 80%) κυµαίνονται στα 350-355 ευρώ παράδοση σε ιταλικό λιµάνι, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 335-340 ευρώ. Στο Μιλάνο, επίσης, είχαµε µείωση τιµών κατά 8 ευρώ µε τα καλά σκληρά να βρίσκονται µεταξύ 359-367 ευρώ οι τόνος. Τα γαλλικά σκληρά έµειναν αµετάβλητα από την προηγούµενη εβδοµάδα στα 365 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι

Την ίδια ώρα, το χρηµατιστήριο του Σικάγο επηρεάζεται από δύο βασικούς αντικρουόµενους παράγοντες. Τις αντίξοες, για τις χειµερινές ποικιλίες, καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της σοδειάς. Η κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μαύρη Θάλασσα, εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχίες στους αναλυτές, καθώς το γεωπολιτικό πρόβληµα δεν λύνεται.

Την ίδια στιγµή, ο εορτασµός του νέου κινεζικού έτους φέρνει στασιµότητα στην αγορά εποµένως θεωρείται πολύ πιθανό οι προσεχείς συνεδριάσεις να µην είναι ιδιαίτερα ευµετάβλητες, εκτός αν σηµειωθούν σηµαντικές αλλαγές στην ισοτιµία δολαρίου.

Τέλος, στη Γαλλία φάνηκαν σηµάδια στήριξης της αγοράς µε τις τιµές για τα συµβόλαια Μαρτίου να ξαναφτάνουν τα επίπεδα των 187 ευρώ ο τόνος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία