BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μετά την πτώση σταθεροποίηση στην αγορά σιταριού

Στην ελληνική αγορά για το σκληρό σιτάρι η πίεση της προηγούμενης εβδομάδας άρχισε να αποτυπώνεται και στις τιμές. Οι μεγάλοι τοπικοί αγοραστές ελάττωσαν ή ανέβαλαν τις αγορές τους, βλέποντας το ενδεχόμενο να μπορέσουν να αγοράσουν αργότερα φθηνότερα.

Μετά την πτώση σταθεροποίηση στην αγορά σιταριού

1
0
Στη Θεσσαλία, τα κλεισίματα τιμών αυξήθηκαν με τα επίπεδα για τις πολύ καλές ποιότητες να φτάνουν τα 30 λεπτά το κιλό. Εκτιμάται ότι μέσα στον Αύγουστο θα σημειωθεί νέο κύμα παραδόσεων αποθηκών, καθώς μεσοπρόθεσμα η πιθανότητα να υπάρξει νέα αύξηση τιμών δεν είναι μεγάλη. Παράλληλα, ο τομέας της εξαγωγής έχει παγώσει πρώτων διότι οι τιμές έκαναν ένα γύρισμα και δεύτερον διότι παραδοσιακά τον Αύγουστο η δραστηριότητα πέφτει

Στη λίστα της Φότζια οι τιμές κράτησαν τη διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας. Οι τιμές για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυμαίνονται στα 335-340 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αμέσως επόμενη ποιότητα στα 330-335 ευρώ ο τόνος. Στο Μιλάνο είχαμε την ίδια εικόνα σταθεροποίησης, με τις εξαιρετικές ποιότητες να μένουν στα 327 με 332 ευρώ ο τόνος. Στα γαλλικά σκληρά, η πίεση της περασμένης εβδομάδας πέρασε στις τιμές την παρούσα. Από τα 375 ευρώ ο τόνος, φτάσαμε τα 365 ευρώ παραδοτέα σε γαλλικό λιμάνι. Εμφανίζονται κάποιες σταθεροποιητικές τάσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες, αλλά η ζήτηση και η χρονική συγκυρία (καλοκαιρινοί μήνες) δεν βοηθούν στην προσπάθεια ανάκαμψης. 

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο είχαμε γενική πτώση για όλα τα δημητριακά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι βασικοί λόγοι της μείωσης τιμών ήταν η βελτίωση των καιρικών συνθηκών, οι οποίες ανεβάζουν ποσοτικά τις εκτιμήσεις για τις παραγωγές και οι φόβοι που πληθαίνουν όσον αφορά το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα. Στην Ασία, η κατανάλωση της οποίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα της αγοράς, τα χρηματιστήρια πιέζονται λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης. Τα επενδυτικά κεφάλαια, φυσικά παρατηρώντας αυτές τις εξελίξεις, επιδείνωσαν την κατάσταση, δεδομένου ότι προχώρησαν σε πωλήσεις θέσεων. Η Γαλλία δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο γενικότερο πτωτικό κλίμα, με αποτέλεσμα οι τιμές συμβολαίων Δεκεμβρίου ‘15 να μειωθούν άλλα 5 ευρώ ο τόνος, φτάνοντας τα 186 ευρώ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία