BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Υπερπουλημένη η αγορά σκληρού σιταριού

∆εν έχουν προκύψει ιδιαίτερα νέα στην ελληνική αγορά για το σκληρό σιτάρι, δεδοµένου ότι οι τιµές βρίσκονται υπό πίεση οπότε και οι αγοραστές δεν βιάζονται να αγοράσουν. Οι τοπικοί µεγάλοι µύλοι τονίζουν την υπερπροσφορά που υπάρχει από παραγωγικά σιτάρια, ενώ αγοράζουν µικρές ποσότητες µέχρι τα 260 ευρώ ο τόνος για τις εξαιρετικές ποιότητες θεσσαλικού προϊόντος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Μόνο το σκληρό σιτάρι διασώζεται

3
0
Σηµειωτέον ότι η εξαγωγή είναι υποτονική, µε κουβέντες να γίνονται στα 240 ευρώ ο τόνος FOB ελληνικό λιµάνι.
Στη λίστα της Φότζια οι τιµές έµειναν σταθερές για άλλη µια εβδοµάδα.
Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 258-263 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 60%) στα 253-258 ευρώ ο τόνος.

Στο Μιλάνο, για άλλη µια εβδοµάδα καταγράφηκαν απώλειες 5 ευρώ ο τόνος, µε τις εξαιρετικές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 261-266 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, οι τιµές µειώθηκαν άλλα 5 ευρώ, φτάνοντας τα 255 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Γενικότερα, η αγορά του σκληρού παραµένει υποτονική κι εφόσον δεν υπάρξει κάποια υποστήριξη µέσω της ζήτησης από τις βορειο-αφρικάνικες χώρες (Αλγερία)η πτωτική τάση θα παραµείνει.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο η πρόσφατη αµερικανική έκθεση προσφοράς και ζήτησης σιτηρών για τον Φεβρουάριο ήταν αρνητική ως προς τις τιµές. Τα τελικά αποθέµατα αυξήθηκαν ως αποτέλεσµα της µειωµένης ζήτησης και φυσικά οι τιµές στα πλαίσια της γενικευµένης πίεσης µειώθηκαν. Οι αναλυτές θεωρούν πως πλέον η αγορά είναι «υπερ-πουληµένη» και λογικά σύντοµα θα σηµειωθεί µια αντίδραση, ακόµα κι αν τα απούλητα αποθέµατα είναι πολλά. Για τους ίδιους λόγους στη Γαλλία υπήρξε επίσης πίεση, µε τα συµβόλαια Μαρτίου να κυµαίνονται στα 154 ευρώ ο τόνος, χάνοντας άλλα 4 ευρώ από την περασµένη βδοµάδα. Οι ευρωπαϊκές σοδειές πιέζονται και από την άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία