BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Τετραπλάσιες τιμές φέτος για τα Βαλέντσια Λακωνίας

Με τιµές έως και 22 λεπτά το κιλό στον παραγωγό, όταν πέρσι δεν ξεπερνούσαν τα 6 λεπτά το κιλό, αναµένεται να ξεκινήσουν να κόβονται τα πορτοκάλια Βαλέντσια στις 15-20 Μαρτίου, όπως αναφέρουν στην Agrenda παραγωγοί από την Αργολίδα και τη Λακωνία.

Αξιοπρεπείς οι τιμές για τα λίγα Βαλέντσια

3
0
Οι καλύτερες φετινές τιµές, που είναι σχεδόν τετραπλάσιες από πέρσι, απορρέουν από την ελλειµµατική παραγωγή ελέω του παγετού που έπληξε τις παραγωγές σε Πρέβεζα, Άρτα και Αργολίδα αλλά και από την αυξηµένη ζήτηση για προϊόν από την αγορά.

«Ακόµα δεν έχει ξεκινήσει η συγκοµιδή τους γιατί είναι χαµηλά η οξύτητα και τα σάκχαρά τους. Επίσης, φαίνεται πως µόνο η Λακωνία θα έχει φέτος Βαλέντσια καθώς έµειναν αλώβητα από τον παγετό», αναφέρει στην Agrenda o Π. Μπλέτας, πρόεδρος του Α.Σ. Εσπεριδοειδών Αγ. Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας. «Μετά 10 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές τους, όµως υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό», προσθέτει ο ίδιος.

Περαιτέρω ώθηση στη ζήτηση των Βαλέντσια θα δώσει και το έλλειµµα που παρατηρείται στην αγορά καθώς από τα τέλη Φλεβάρη οι χειµωνιάτικες ποικιλίες έχουν ήδη τελειώσει. «Λόγω έλλειψης στην αγορά και υψηλής ζήτησης ίσως ξεκινήσουν να κόβονται νωρίτερα Βαλέντσια. Οι τιµές παραγωγού που ακούγονται στην αγορά κυµαίνονται αυτό το διάστηµα από 20-22 λεπτά το κιλό», σηµειώνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού Ηραίου, Ν. Συρίγας.    
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία