BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Διπλάσιες εξαγωγές ζάχαρης φέτος από ΕΕ βλέπει το USDA

Στους 22 εκατ. τόνους υπολογίζεται η παραγωγή ακατέργαστης ζάχαρης στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέτος, ελάχιστα μειωμένη από πέρυσι που κυμάνθηκε στους 22,8 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Λιγότερη ζάχαρη «περιμένουν» οι αναλυτές

5
0

Την ίδια ώρα οι εισαγωγές ζάχαρης στην Ευρώπη αναμένεται ότι δεν ξεπερνούν τους  1,4 εκατ. τόνους, στα επίπεδα της περυσινής χρονιάς, αλλά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το μισό του όγκου των εισαγωγών πριν από δύο χρόνια.

Η συνολική έκταση καλλιέργειας σακχαροτευτλών φτάνει τα 17 εκατ. στρέμματα, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο κατά 16% σε σύγκριση με τις εκτάσεις το 2016. Από τη φετινή παραγωγή ύψους 22 εκατ. τόνων, ποσότητα 20,3 εκατ. τόνων θα χρησιμοποιηθεί από τις βιομηχανίες ζάχαρης για μεταποίηση, σύμφωνα με το USDA.

Να σημειωθεί ότι η αύξηση της παραγωγής σακχαροτεύτλων δίνει ώθηση και στις εξαγωγές ζάχαρης της ΕΕ προς τρίτες χώρες. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στους 3,7 εκατ. τόνους φέτος, ποσότητα διπλάσια σε σχέση με αυτή που εξήχθη πριν δύο χρόνια. Εάν η συγκεκριμένη εκτίμηση επιβεβαιωθεί, τότε η ΕΕ θα αναρριχηθεί στην τρίτη θέση των κυριότερων εξαγωγικών δυνάμεων παγκοσμίως, μετά τη Βραζιλία και την Ταϊλάνδη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία