BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Παίρνει από τους αγρότες παρά δίνει η κυβέρνηση, λέει η ΠΑΣΕΓΕΣ

Μείζον πρόβλημα, το οποίο είναι ένα παράλληλο φορολογικό σύστημα, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΓΕΣ το ασφαλιστικό, επ’ αφορμή της συνάντησης Τσίπρα με εκπροσώπους αγροτών την Δευτέρα.

Παίρνει από τους αγρότες παρά δίνει η κυβέρνηση, λέει η ΠΑΣΕΓΕΣ

2
0

«Σε ό,τι αφορά το φορολογικό και το κόστος, που είναι τα άλλα δύο μεγάλα προβλήματα η Κυβέρνηση δεν είπε τίποτα το καινούριο», επισημαίνει η συνομοσπονδία, προσθέτοντας ότι: «καταργεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις και βάζει 9.500 αφορολόγητο στο εισόδημα».

«Αυτό σημαίνει ότι στον τελικό λογαριασμό μάλλον περισσότερα θα πάρει από αυτά που θα δώσει, αφού απέφυγε να διευκρινίσει εάν το αφορολόγητο αφορά το σύνολο των εισοδημάτων ή μόνο τις πολύ μικρές κατηγορίες», προσθέτει η τριτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ

Η Κυβέρνηση κάνει σαν να μην κατάλαβε τίποτα, αυτές τις 30 ημέρες που είναι οι αγρότες στους δρόμους. 

Υπενθυμίζουμε ότι το μείζον πρόβλημα (άλλωστε είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι) είναι η πρότασή της για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι ένα παράλληλο φορολογικό σύστημα.

Το αίτημα των αγροτών και των θεσμικών φορέων με τους οποίους αποφεύγει να συζητήσει η Κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο, να παραμείνει ο ΟΓΑ αυτόνομος ασφαλιστικός φορέας, να παραμείνουν οι ασφαλιστικές κλίμακες και επ’αυτών να γίνει συζήτηση για οριακές αυξήσεις και τέλος το προνοιακό κομμάτι να διαχωριστεί πλήρως από το συνταξιοδοτικό των αγροτών. 

Σε ότι αφορά το φορολογικό και το κόστος, που είναι τα άλλα δύο μεγάλα προβλήματα η Κυβέρνηση δεν είπε τίποτα το καινούριο. Απλά καταργεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις και βάζει 9.500 αφορολόγητο στο εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι στον τελικό λογαριασμό μάλλον περισσότερα θα πάρει από αυτά που θα δώσει, αφού απέφυγε να διευκρινίσει εάν το αφορολόγητο αφορά το σύνολο των εισοδημάτων ή μόνο τις πολύ μικρές κατηγορίες.

Σχετικά με όλες τις άλλες κυβερνητικές προτάσεις επισημαίνεται ότι είναι άνευ ουσίας και χωρίς αποτέλεσμα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία