BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Επιστρέφουν στα χωριά τα τρακτέρ των μπλόκων μετά τις 28 Φλεβάρη

Επιστροφή στα χωριά και τις δουλειές τους με ψηλά το κεφάλι, από την ερχόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου για όσους αγρότες έχουν απομείνει ακόμη σε μπλόκα και συνεχίζουν τον αγώνα για την εξεύρεση λύσεων στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γεωργία και η κτηνοτροφία στη χώρα.

evzonoi

Λεωνίδας Λιάμης

2447
6

Η απόφαση για λήξη των κινητοποιήσεων και συντονισμένη αποχώρηση των τρακτέρ από τους δρόμους, λήφθηκε λίγο νωρίτερα σε συνέλευση εκπροσώπων παραγωγών από περίπου 17 μπλόκα, που συγκλήθηκε στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Είχε προηγηθεί το παναγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο σημείο, με συμμετοχή πλήθους κόσμου, μεταξύ άλλων από τον Αλμυρό Βόλου, το Αιγίνιο, την Αλεξάνδρεια, τα Γιαννιτσά, την Παιονία και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν και δύναμη περίπου 150 τρακτέρ.

Με πανό, συνθήματα και κόρνες που «ξεσήκωναν» ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον κόσμο με το θόρυβό τους, οι αγρότες απέκλεισαν για περισσότερες από 3,5 ώρες και τα δύο ρεύματα εισόδου και εξόδου από τη χώρα, για όλα τα οχήματα.

Με τη λήξη της κινητοποίησης και την ολοκλήρωση της συνέλευσης, το μέλος της συντονιστικής στο μπλόκο Ευζώνων, Αργύρης Πασχαλίδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Μετά το επιτυχημένο συλλαλητήριο στο μεθοριακό σταθμό Ευζώνων, εδώ που ακόμη και σήμερα συνεχίζονται οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων από τρίτες χώρες, παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για εντατικούς ελέγχους. Σε συνέλευση εκπροσώπων των μπλόκων, αποφασίστηκε η συντονισμένη αποχώρηση των μηχανημάτων από τα μπλόκα, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Αλλά και συντονισμένα πλέον οι εκπρόσωποί μας θα συμμετέχουν στις επιτροπές διαλόγου για την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων μας, για τις οποίες δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός. Επιπλέον, όλοι οι αγρότες θα συμμετέχουμε στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου για το έγκλημα των Τεμπών».

Μέχρι να αρχίσει η αποχώρηση, μεθαύριο Τετάρτη, στο τελωνείο των Ευζώνων, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, θα παραμείνει μια δύναμη παραγωγών με τρακτέρ και θα συνεχίσει κανονικά, σήμερα και αύριο, το πλάνο αποκλεισμών που εφαρμόζει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, ς, αποτρέποντας, δηλαδή, την κίνηση των φορτηγών οχημάτων από και προς την Ελλάδα, μεταξύ 6 και 8 το απόγευμα.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

27-02-2024 20:04Πιτσικαμορτης

Ωραία τα κεφάλια μέσα τώρα, το έκαναν το σόου οι αγροτοπατερες, όλα καλά τώρα

Απάντηση

27-02-2024 00:13Kostas

Ο Πρωτογενείς τομέας πριν τέσσερις μήνες έδωσε στη νέα δημοκρατίας 41% και έχετε απαίτηση από το μητσοτάκη να σας δώσει τι? Τραβάτε κοιμηθείτε ρε δεν κάνετε για τίποτα . Μην ξεφτιλίζετε τον πρωτογενή τομέα μαλάκες.........

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

26-02-2024 22:23Ανώνυμος

Εμμμπμε να οργωσουμε να σπείρουμε κι τα λέμε μετα

Απάντηση

26-02-2024 21:10ΑΝΤΩΝΗΣ

Τα παλικάρια μας να μην ξεχάσουν να περάσουν από το ταμειο

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία