BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Όλα τα βύσματα για τον 6ο κινεί ο Μπόλαρης

Όλα τα... βύσµατα, επιστρατεύει αυτές τις µέρες ο Μάρκος Μπόλαρης για να κατοχυρώσει την υπουργική θέση του 6ου ορόφου στην πλατεία Βάθη, την ώρα που ο Βαγγέλης Αποστόλου δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα και ελπίζει για την παραµονή του στον υπουργικό θώκο, έστω και µε καραµπόλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Όλα τα βύσματα για τον 6ο κινεί ο Μπόλαρης

2
0

Με τον ανασχηµατισµό να επιβεβαιώνεται κατ’ ουσίαν από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και να παίρνει, όπως όλα δείχνουν, δοµικά χαρακτηριστικά, εκτός των δύο σηµερινών ενοίκων της Αχαρνών 2, στο παιχνίδι της συγκεκριµένης «σκυτάλης» παίζουν αρκετά ακόµα ονόµατα, ειδικά στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει να δώσει σχήµα και µορφή στην κεντροδεξιά διεύρυνηση. 

Περιφρόνηση των αγροτών εντόπισε ο Αποστόλου

Ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως έκανε η εµφάνιση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οποίος έκανε λόγο για συστηµατική περιφρόνηση από την πλευρά του πολιτικού συστήµατος και γενικότερα των αρχών και των µέσων ενηµέρωσης στα ζητήµατα του αγροτικού χώρου.

∆ίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στην οµιλία του ενώπιον κοµµατικού ακροατηρίου, παραδέχθηκε ότι οι υδροκέφαλοι οργανισµοί εξουσίας του κέντρου ασχολούνται µε τα θέµατα των αγροτών µόνο όταν βρίσκονται σε εξέλιξη αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ υπογράµµισε την ανάγκη ενός ολοκληρωµένου σχεδίου αναδιοργάνωσης της υπαίθρου, έτσι ώστε οι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής να αποκτήσουν φωνή και οι αρχές να είναι υποχρεωµένες να τους ακούν.  «∆ιακονώ τον αγροτικό χώρο εδώ και δεκαετίες.

Αυτό που συνειδητοποιώ µέρα µε την ηµέρα είναι ότι το πολιτικό σύστηµα και τα συν αυτώ, δεν έχει αντιληφθεί τη σηµασία και την κρισιµότητά του. Έχετε ακούσει ποτέ να απασχολούν τον πολιτικό διάλογο τα αγροτικά θέµατα και τα θέµατα της υπαίθρου, εκτός από τη περίοδο που  έχουν κατέβει οι αγρότες µε τα τρακτέρ στους δρόµους; Με καλούν στα κανάλια και - επειδή επιµένω πάντα να µιλάω γι αυτά τα θέµατα, όχι µόνον γιατί είναι της αρµοδιότητάς µου αλλά γιατί θέλω να τα αναδείξω και να γίνει αντιληπτή η σηµαντικότητά τους - κοιτάνε να τα «ξεπετάξουνε» για να πάµε στα άλλα, τα δήθεν µεγάλα, τα δήθεν σηµαντικά… Ποια;», είπε σε φορτισµένο ύφος.

Στο µεταξύ, και ενώ οι διεργασίες για τον ανασχηµατισµό εντείνονταν, η µη επίσκεψη τελικά του υπουργού στην Κρήτη την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ενδεχοµένως να οφείλονταν και σε αυτό, και όχι επειδή φοβήθηκε τις αντιδράσεις των αγροτών του νησιού, που διεµήνυαν να µην κατέβει αν δεν έχει να πει κάτι συγκεκριµένο. Πάντως, πληροφορίες θέλουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται την Κρήτη, το επόµενο διάστηµα.

Πήρε το µήνυµα λέει ο Τζωρτζάκης

«Φαίνεται ότι ο Αποστόλου πήρε το µήνυµα που στέλνουµε το τελευταίο διάστηµα µέσω των ΜΜΕ και µε την άνοδο µου την προηγούµενη εβδοµάδα στην Αθήνα. Χωρίς λύση - του είπα- να µην έρθει στο Ηράκλειο.

Προφανώς δεν έχει λύσεις και απαντήσεις για αυτό και δεν έρχεται», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης. Σχολιάζοντας δε, την τοποθέτηση του κ. Αποστόλου στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ,ότι χρειάζεται µια σύγχρονη αντίληψη για τον αγροτοδιατροφικό τοµέα και µια επικαιροποιηµένη πολιτική Υπαίθρου, είπε « προφανώς άργησε να το αντιληφθεί µετά από δύο χρόνια που είναι στο Υπουργείο, χωρίς να έχει κάνει τίποτα».

Aραχωβίτης, Ρώσσιος στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο 2 από τα 151 στελέχη που εκλέγονται στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν «τριβή» µε τα αγροτικά ζητήµατα. Πρόκειται για το γεωπόνο, βουλευτή Λακωνίας του κυβερνώντος κόµµατος, Σταύρο Αραχωβίτη και το νυν πρόεδρο της Ελληνικής Βιοµηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) επίσης γεωπόνο, Χρήστο Ρώσσιο.

Να σηµειωθεί ότι εκτός εκλογής έµειναν οι συνεταιριστές Παναγιώτης Πεβερέτος και Βασίλης Παρόλας, όπως επίσης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεµπές.









Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία