BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Αναπόφευκτη η κατάσχεση ενισχύσεων για τα χρέη των αγροτών στα ταμεία

Ποσά κοινοτικών επιδοτήσεων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασµούς Ελλήνων αγροτών, µπορεί να κατάσχονται από το δηµόσιο, για εξόφληση χρεών τους προς τις Εφορίες και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ταµεία).

Αναπόφευκτη η κατάσχεση ενισχύσεων για τα χρέη των αγροτών στα ταμεία

1
0

Απαραίτητη προϋπόθεση, να µην παρακωλύεται, η εύρυθµη λειτουργία των κοινών οργανώσεων των γεωργικών αγορών, να µην θίγεται η αποτελεσµατικότητα του ενωσιακού δικαίου και να διασφαλίζεται η ίση µεταχείριση των γεωργών.

Αυτό προκύπτει από απάντηση της Κοµισιόν σε Αναφορά που υπέβαλε τον περασµένο Ιούλιο ο Βάκης Τσιοµπανίδης (0253/2017), πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόµµατος Ελλάδας.

Όπως τονίζεται στην Αναφορά, «παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε εγκύκλιο µε την οποία τυχόν κατασχεθέντα ποσά επιδοτήσεων απελευθερώνονται άµεσα µε την προσκόµιση βεβαίωσης σχετικά µε το ύψος της επιδότησης, η βεβαίωση αυτή δεν χορηγείται από την αρµόδια υπηρεσία (ΟΠΕΚΕΠΕ), µε αποτέλεσµα οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις να παραµένουν δεσµευµένες στους τραπεζικούς λογαριασµούς».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στα περίπτερα όλης της χώρας μαζί με την ειδική έκδοση Agrotica



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία