BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Δάνεια από την τράπεζα ProCredit με 2,5% για Θεσσαλούς

Στην τελευταία φάση επεξεργασίας ολοκληρωµένης πρότασης συνεργασίας µε την Γερµανο-Βουλγαρική Τράπεζα ProCredit Bank βρίσκεται ο συνεταιρισµός Λαρισαίων Αγροτών «η Ένωση», η διοίκηση του οποίου, µε προσεκτικά βήµατα επιδιώκει να ανακτήσει λίγο από το χαµένο έδαφος της άλλοτε κραταιάς ΕΑΣ Λάρισας.

3-Thessaloi

96
3

Τα πεπραγµένα της χρονιάς και οι βασικοί στόχοι για το 2019 συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης το Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα. Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Φώτης Παπαδόπουλος, προσπάθησε να δώσει το περίγραµµα των δραστηριοτήτων του συνεταιρισµού και να τεκµηριώσει τα µέχρι σήµερα µικρά, αλλά σταθερά βήµατα προς όφελος των µελών του.

Έχοντας εξασφαλίσει άδεια για τη διακίνηση λιπασµάτων, ο συνεταιρισµός θα έχει σύντοµα τη δυνατότητα για ανάλογη δραστηριότητα και στον τοµέα των φυτοπροστατευτικών. Σ’ αυτό το πλαίσιο, επιδιώκει τη συνεργασία µε τραπεζικό φορέα, ο οποίος θα είναι σε θέση να εξασφαλίζει φθηνή χρηµατοδότηση των αγροτών -ενδεχοµένως και µε εγγύηση του συνεταιρισµού- ώστε να κλείνει ο κύκλος της προµήθειας αγροεφοδίων από τους παραγωγούς. Κάπως έτσι ήρθε η προταση της ProCredit, η οποία κάνει λόγο για επιτόκιο της τάξεως του 2,5%.     

Μοναδική παραφωνία καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης αποτέλεσαν οι παιδαριώδεις και ανούσιες καταγγελίες του πρώην προέδρου της οργάνωσης Χρήστου Σιδερόπουλου. Ο εν λόγω αγροτοσυνδικαλιστής, άλλοτε πουλέν του Θανάση Κοκκινούλη, εξέφρασε την πικρία για την καθαίρεσή του από την ηγεσία του συνεταιρισµού.


Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ  στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί από το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2018
Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία