BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

«Στάχτη στα μάτια» η εξισωτική, άλυτα τα ζητήματα των βοσκοτόπων

Σύγχυση και αγανάκτηση προκαλούν για μια ακόμη φορά οι πληρωμές της εξισωτικής, με την πράξη να απέχει πολύ από τις «επίσημες γραμμές» της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κυβερνητική αναδίπλωση για εξισωτική έρχεται ενδιάμεση δόση το Σεπτέμβριο

3
1

Οι συντάκτες της Agrenda και του AgroNews τα τελευταία 24ωρα γίνονται εκ νέου αποδέκτες κύματος διαμαρτυριών από αγρότες που περίμεναν εναγωνίως την πίστωση της εν λόγω ενίσχυσης και βρήκαν στο λογαριασμό τους… μόνο λίγα ψίχουλα!

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» είναι αυτό στο οποίο καταλήγουν όποιοι προσπάθησαν, έστω και δια της στατιστικής,  να βρουν κάποια άκρη με τις τελευταίες πληρωμές. Κι αυτό γιατί, από τη μια οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για «δικαίωση ενστάσεων» κι από την άλλη οι κτηνοτρόφοι, τουλάχιστον στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν έχουν εισπράξει ούτε τα μισά της ενίσχυσης που ελάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, πέραν των όσων περιμένουν υπομονετικά την εξέταση των ενστάσεων, θέμα υποβολής νέων ενστάσεων (εφ’ όσον υπάρξει σχετική πρόβλεψη) τίθεται και για τους παραγωγούς που πέρασαν κατά κάποιο τρόπο το «κατώφλι» του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Από 3.200 ευρώ ενίσχυση τα προηγούμενα χρόνια, φέτος χρειάστηκαν τρεις δόσεις για να πιστωθούν συνολικά στο λογαριασμό μας 1.480 ευρώ, δηλώνει με αγανάκτηση στο AgroNews η κτηνοτρόφος κυρία Τσεκούρα από την περιοχή των Σερβίων Κοζάνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προβατοτρόφος κ. Στεργιούλας από το Κιλκίς που είδε με βαριά καρδία στο λογαριασμό του μόλις 180 ευρώ από τα 1700 που υπολόγιζε να πάρει με την εξόφληση.

«Στο χωριό μου μόνο 3 κτηνοτρόφοι έχουν πάρει το σύνολο των χρημάτων που περίμεναν», δηλώνει στο AgroNews βοοτρόφος από την Αιτωλοακαρνανία, επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει εισπράξει λιγότερα από τα μισά λεφτά και αν δεν δικαιωθούν οι ενστάσεις θα κληθεί να επιστρέψει και μέρος της «διευκόλυνσης» που έγινε με τη δεύτερη δόση.       

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

21-10-2014 09:46ελπιδα

δε γινεται αυτο το πραγμα..για ποσο ηλιθιους μας εχουν!την πρωτη δοση εβαλαν 730 και τη δευτερη 180 απο τα 3500 που ειχα να παρω...ειπαν οτι εφταιγε που δεν ειχα τακτοποιησει τους βοσκοτοπους και το εκανα τα τακτοποιησα τωρα τι στο διαολο τους φταιει?πιστευα οτι θα εδιναν κατι παραπανω...καλημερα σας και ευχαριστω!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία