BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Απόγευμα Τρίτης στους λογαριασμούς τα χρήματα της συνδεδεμένης βάμβακος

Ξεπεράστηκαν όλες οι δυσκολίες και εντός της ημέρας πιστώνεται στους λογαριασμούς των βαμβακοκαλλιεργητών η συνδεδεμένη ενίσχυση για το προϊόν που παρέδωσαν στα εκκοκκιστήρια την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο (2014).

Πιστώθηκαν τα 886,5 εκατ. του τσεκ, μεμονωμένες περιπτώσεις ελλειμματικής πληρωμής

2
4

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Τράπεζα της Ελλάδος να έχει δώσει το «πράσινο φως» για την προκείμενη πιστωτική επέκταση, δηλαδή τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό του Δημοσίου από την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου πληρωθούν τα χρήματα της συνδεδεμένης ενίσχυσης του βάμβακος. Η σχετική άδεια παρέχεται με δεδομένο ότι τα χρήματα θα δοθούν την ίδια στιγμή στους παραγωγούς, επομένως θα πέσουν στην αγορά και δεν συνιστούν με οποιονδήποτε τρόπο έμμεση χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι τα αυξημένα στρέμματα  που καλλιεργήθηκαν το 2014 και υπολογίζονται σε 2.730.000 (από 2.400.000 τον προηγούμενο χρόνο)  οδηγούν σε μείωση της στρεμματικής ενίσχυσης στα 68 ευρώ το στρέμμα, καθώς το συνολικό ποσό που διανέμεται ανέρχεται σε 192 εκατ. ευρώ. Για την απεμπλοκή στο θέμα της συνδεδεμένης του βάμβακος είχε προϊδεάσει από το βράδυ της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου τονίζοντας σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Είχαμε διαβεβαιώσει τους βαμβακοπαραγωγούς ότι θα εισπράξουν τάχιστα και κανονικά τις ενισχύσεις τους και αυτό γίνεται στην πράξη, προς απογοήτευση προφανώς των κινδυνολογούντων και των όψιμων υποστηρικτών του Έλληνα αγρότη, τα δικαιώματα του οποίου δεν φρόντισαν να προστατεύσουν όταν βρίσκονταν στην εξουσία».

Πληρώθηκαν υπόλοιπα τσεκ του 2014

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agronews, το μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαρτίου έγινα μια πίστωση από υπόλοιπα του τσεκ για το 2014, για πολύ λίγους ωστόσο παραγωγούς.

Άλλωστε θυμίζουμε ότι η τελευταία πληρωμή που είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου ύψους 23 εκατ. ευρώ σε 38.864 γεωργούς στο σύνολο της χώρας, έφερνε το συνολικό ποσό που έχει ήδη χορηγηθεί για το καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης έτους 2014 στα 1.823.000.000 ευρώ ήτοι 97%, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

18-03-2015 04:21Νωντας

Απατεώνες χειρότεροι απ τους προηγούμενους.Ο Αγρότης πρέπει να έχει δύναμη και μόνο με δικό του κόμμα θα τους χορεύει όπως θέλει.Τέρμα η ανοχή πρέπει να διαχωρίσουμε τον αγώνα μας με τους ξεφτίλες πολιτικούς που έρχονται για να μας εξαφανίσουν.ΑΛΗΤΕΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

Απάντηση

17-03-2015 18:56Χρηστος

Απογευμα τριτης: οι πληρωμες εγιναν σε καποιους ολοκληρες ,σε αλλους μικρα ποσα και σε καποιους καθολου.Θα γινουν αλλες πληρωμες ;

Απάντηση

17-03-2015 18:54aida

mas exute zalizei,mas exute priksi me ta psemata sdas re kseftiles,,,na sas fai i psofia pou ta exume twsw anangi kai esis mas lete psema,,,alitares...

Απάντηση

17-03-2015 12:35aida

na min tolmizoune na mass lene pali avrio klp klp giati 8a ginei xamossss

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία