BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Για Παρασκευή 7 Απριλίου η ειδική ενίσχυση βάμβακος

Η επόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου θεωρείται ως πιθανότερη ημερομηνία πίστωσης των χρημάτων για την ειδική ενίσχυση βάμβακος στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Για Παρασκευή 7 Απριλίου η ειδική ενίσχυση βάμβακος

13
0

Αν για τεχνικούς λόγους δεν γίνει εφικτή η πίστωση την παραπάνω ημερομηνία, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρουν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 10 του μήνα. Αυτό επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου από τα Φάρσαλα, όπου παραβρέθηκε σε ημερίδα σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι το 2020 και τις ευκαιρίες που αυτό δίνει.

Με αφορμή, μάλιστα την πίστωση της συνδεδεμένης βάμβακος ο υφυπουργός ανακοίνωσε και παράταση στην πληρωμή των εισφορών ΕΛΓΑ από τους παραγωγούς, προκειμένου να διευκολυνθούν, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Σχετικά με την ειδική ενίσχυση βάμβακος, άλλωστε, εδώ και μέρες οι αρμόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ είχαν μεταθέσει την πληρωμή της εν λόγω ενίσχυσης ύψους περί τα 170 εκατ. ευρώ για τις αρχές Απριλίου (από τον αρχικό προγραμματισμό για τα τέλη Μαρτίου), καθώς ο χρόνος κρίθηκε απαραίτητος προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων από τις παραδόσεις των καλλιεργητών στα εκκοκκιστήρια, να γίνει αντιπαραβολή της παραγωγής με τα δηλωμένα προς καλλιέργεια στρέμματα ώστε να καθοριστεί η τιμή της ειδικής ενίσχυσης.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται πως έχουν καθορίσει την καλλιεργούμενη έκταση του 2016 στα 2,343 εκατ. στρέμματα, γεγονός που φέρνει την ενίσχυση τουλάχιστον στα 74 ευρώ το στρέμμα.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια πληρωμή θα περιλαμβάνονται και οι συνδεδεμένες για ζαχαρότευτλα ύψους 6.917.591 ευρώ και σπαράγγια περί τα 1.482.341 ευρώ, αφού πρώτα εκδοθούν οι αποφάσεις µε το ύψος των ενισχύσεων.

Αντίστοιχα, κοντά στο Πάσχα τοποθετείται -άνευ απροόπτου-η πληρωμή των συνδεδεμένων για τα ζωικά, µε την προϋπόθεση βέβαια ότι και σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι των στοιχείων και θα έχουν εκδοθεί και οι σχετικές αποφάσεις µε τα ποσά που καθορίζουν το ύψος των ενισχύσεων. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμών για τις άμεσες ενισχύσεις, σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των συνδεδεμένων, διευκρινίζει ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία