BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Για τις αρχές Μαΐου ζωικά και υπόλοιπες συνδεδεμένες

Στις αρχές του επόµενου µήνα τοποθετούνται οι επόµενες πληρωµές προς τους αγρότες, µε το µεγαλύτερο κοµµάτι να αφορά τα υπόλοιπα των συνδεδεµένων και τα ζωικά. Ο Απρίλιος αναµένεται να κυλήσει µε µικροπιστώσεις από παλιά προγράµµατα και µε την εξόφληση του Κοµφούζιο, που υπολογίζεται περί τα 800.000 ευρώ, όπως αναφέρει στην Agrenda ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κέντρος. Αντίστοιχα, περί τα 6 µε 7 εκατ. ευρώ έχουν λαµβάνειν οι παραγωγοί που εντάχθηκαν στη νέα Βιολογική του 2017, στις αρχές Ιουνίου.

Από βδομάδα οι συνδεδεμένες στα ζωικά

3
0
Στις αρχές του επόµενου µήνα τοποθετούνται οι επόµενες πληρωµές προς τους αγρότες, µε το µεγαλύτερο κοµµάτι να αφορά τα υπόλοιπα των συνδεδεµένων και τα ζωικά. Ο Απρίλιος αναµένεται να κυλήσει µε µικροπιστώσεις από παλιά προγράµµατα και µε την εξόφληση του Κοµφούζιο, που υπολογίζεται περί τα 800.000 ευρώ, όπως αναφέρει στην Agrenda ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κέντρος. Αντίστοιχα, περί τα 6 µε 7 εκατ. ευρώ έχουν λαµβάνειν οι παραγωγοί που εντάχθηκαν στη νέα Βιολογική του 2017, στις αρχές Ιουνίου

Όσον αφορά την πληρωµή της ειδικής ενίσχυσης βάµβακος, υπάρχουν κάποιοι παραγωγοί που έµειναν εκτός, επειδή δεν έπιασαν το πλαφόν ή λόγω τηλεπισκόπισης, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουν σε ενστάσεις εντός του µήνα, προκειµένου να ελεγχθούν µεµονωµένα οι περιπτώσεις τους, λένε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πάντως τα πρώτα στοιχεία του οργανισµού κάνουν λόγο για λιγότερα από 1.000 άτοµα σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύµφωνα µε τον  προγραµµατισµό του Οργανισµού Πληρωµών, για τις αρχές Μαΐου τοποθετείται η πληρωµή των συνδεδεµένων ενισχύσεων στα ζωικά, που αφορούν τα θηλυκά βοοειδή µε την ενδεικτική τιµή να ορίζεται στα 149 ευρώ το ζώο µε προϋπολογισµό έτους τα 36,336 εκατ. ευρώ, τις αίγες και τις προβατίνες µε ενιαία πλέον τιµή για ορεινά και πεδινά στα 11 ευρώ ανά ζώο και συνολικό µπάτζετ για το 2017 στα 50,978 εκατ. ευρώ και την ενίσχυση για κτηνοτρόφους µε ειδικά δικαιώµατα στα 235 ευρώ ανά ΜΜΖ για βοοειδή (προϋπολογισµός 2,82 εκατ. ευρώ) και στα 35 ευρώ το ζώο για αιγοπρόβατα (προϋπολογισµός 560.000 ευρώ).

Μαζί µε τα ζωικά υπολογίζεται να πιστωθούν και οι υπόλοιπες συνδεδεµένες του 2017, το ρύζι (µε ενδεικτική τιµή 25,7 ευρώ το στρέµµα και προϋπολογισµό 7,8 εκατ. ευρώ), τα πορτοκάλια χυµοποίησης (ενδεικτική τιµή 41,1 ευρώ το στρέµµα και µπάτζετ 7,6 εκατ. ευρώ), οι σπόροι σποράς (µε τιµή αναφοράς τα 68,4 ευρώ το στρέµµα και προϋπολογισµό του έτους στα 2,9 εκατ. ευρώ), η κορινθιακή σταφίδα (ενδεικτική τιµή 35,2 ευρώ το στρέµµα και µπάτζετ 5 εκατ. ευρώ), ο κρόκος Κοζάνης (ενδεικτική τιµή 189,4 ευρώ το στρέµµα και προϋπολογισµό 500.000 ευρώ) και οι µεταξοσκώληκες (τιµή στα 248 ευρώ το κυτίο µε προϋπολογισµό 781.153 ευρώ).

Μετά το Πάσχα η εξόφληση του Κοµφούζιο

Ενδεχοµένως και την επόµενη εβδοµάδα να πληρωθούν το υπόλοιπο 30% οι δικαιούχοι του Κοµφούζιο, όπως αναφέρεται αρµοδίως από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Να σηµειωθεί ότι αφορά 1.876 παραγωγούς που έλαβαν την προκαταβολή 70% επί του συνόλου της ενίσχυσης ήτοι 809.513,35 ευρώ στις αρχές ∆εκεµβρίου, ενώ τα χρήµατα που τους οφείλονται θα κυµαίνονται κάτω από το 1 εκατ. ευρώ, περί τα 800.000 ευρώ.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία