BACK TO
TOP
Γνώμες

Χωρίς δεύτερη σκέψη ποντάρουν στο καλαμπόκι τα hedge funds

Πιάστηκαν εξ’ απήνης τα επενδυτικά κεφάλαια, γνωστά και ως hedge funds, καθώς οι αισιόδοξες τοποθετήσεις τους για άνοδο των αγροτικών εµπορευµάτων σε υψηλά 1 έτους διαψεύστηκαν από την υποχώρηση των τιµών στις αγορές.

Ενισχύεται κατά 3,75% η παγκόσμια παραγωγή σιταριού

4
0
Για παράδειγµα, η επενδυτική εταιρία Managed money αύξησε κατά 75.000 τα προθεσµιακά της συµβόλαια σε 13 από τα βασικότερα αγροτικά εµπορεύµατα που διαπραγµατεύονται στα αµερικανικά χρηµατιστήρια, σύµφωνα µε την Επιτροπή Εµπορίου των Προθεσµιακών Συµβολαίων των ΗΠΑ (CFTC), δίχως να λάβει υπόψη της ότι την περασµένη εβδοµάδα σηµειώθηκαν απώλειες 3% για τα προθεσµιακά στο σιτάρι (Σικάγο) και 5% για την ακατέργαστη ζάχαρη (Ν. Υόρκη)

Μοναδική εξαίρεση το καλαµπόκι, όπου µετά την έκθεση του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA) για σηµαντική µείωση παραγωγής, οδήγησε τα hedge funds να αυξήσουν τις καθαρά µακροπρόθεσµες τοποθετήσεις τους κατά 200.000 συµβόλαια για πρώτη φορά εδώ και 6 µήνες.

Ταυτόχρονα, οι εκτιµήσεις USDA για µείωση και στην παραγωγή σόγιας οδήγησαν τα hedge funds να αυξήσουν τις καθαρά µακροπρόθεσµες τοποθετήσεις τους στο Σικάγο για το προϊόν σε υψηλά 13 µηνών (85.104 συµβόλαια).

Επίσης, για 4η συνεχή εβδοµάδα οι τοποθετήσεις για µελλοντική άνοδο των τιµών στα αγροτικά εµπορεύµατα άγγιξαν το µεγαλύτερό τους σερί το 2015 µε καθαρές τοποθετήσεις στα 569.279 συµβόλαια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του περασµένου έτους.

Την ίδια ώρα, καθοριστικός παράγοντας στις αγορές παραµένει το ισχυρό δολάριο που πιέζει τις εξαγωγές αγροτικών εµπορευµάτων που είναι δεµένα µ’ αυτό καθιστώντας τα λιγότερα ελκυστικά για αγοραστές άλλων νοµισµάτων.

Κατά ένα ειρωνικό τρόπο, η έκταση µε την οποία αυξάνονται οι τοποθετήσεις για άνοδο των αγροτικών εµπορευµάτων προκάλεσαν στους αναλυτές σκέψεις για περισσότερες πωλήσεις το επόµενο διάστηµα. «Η δοµή της αγοράς κλείνει αρνητικά και έτσι αναµένεται διόρθωση», αναφέρει ο Νίκολας Σαξ της χρηµατιστηριακής εταιρίας Benson Quinn Commodities.

Φανή Γιαννακοπούλου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία