BACK TO
TOP
Γνώμες

Αιγυπτιακό ενδιαφέρον στηρίζει τις τιμές του ελληνικού βάμβακος

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών για τη συγκομιδή στις ΗΠΑ παράλληλα με την ισχυροποίηση του δολαρίου πίεσε μέσα στην εβδομάδα το χρηματιστήριο βάμβακος προς τα χαμηλά του.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

1
0

Γενικότερα, είναι η εποχή που ακούγονται θετικά σχόλια όσον αφορά το μέγεθος σημαντικών σοδειών (ΗΠΑ και Ινδία), με αποτέλεσμα η αγορά να προεξοφλεί την επερχόμενη αύξηση της προσφοράς. Οι αναλυτές αναμένουν την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα ανακοινωθεί η πολυσυζητημένη έκθεση παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης βάμβακος και στην οποία θα αποτυπωθεί πλέον η ζημιά από τους πρόσφατους τυφώνες.

Η ελληνική αγορά

Το χρηματιστήριο βρίσκεται στα πρόσφατα χαμηλά του, εντούτοις οι τιμές του ελληνικού προϊόντος παραμένουν αρκετά υψηλά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μόνο απευθείας καναλιών και όχι εμπορικών οίκων. Λιγοστοί Αιγύπτιοι κλώστες αγόρασαν στα 80-81 σεντς ανά λίμπρα παραδοτέα σε λιμάνι τους προβροχικά βαμβάκια με καλά χαρακτηριστικά.

Αυτές οι τιμές ισοδυναμούν με σχεδόν 77 σεντς ανά λίμπρα στο εκκοκκιστήριο ή αλλιώς 9-10 σεντς πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου ‘17. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι αγοραστές δεν ακολουθούν αυτά τα επίπεδα, ενώ οι έμποροι δείχνουν ενδιαφέρον για άλλες σοδειές.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία