BACK TO
TOP
Γνώμες

Ανοδικό ξέσπασμα στη λήξη των συμβολαίων Δεκεμβρίου '17

Όποτε πλησιάζουµε στη λήξη ενός διαπραγµατευόµενου µήνα συνήθως η µεταβλητότητα αυξάνεται από τα αφιξάριστα συµβόλαια και από τις µεταφορές θέσεων στον επόµενο µήνα.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Αυτή την εβδοµάδα έληξαν τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου ‘17 κάνοντας το χατίρι στους υποψήφιους πωλητές ίνας. Οι τιµές έσπασαν πρώτα την αντίσταση των 70 σεντς και σηµείωσαν υψηλό στα 72,50 σεντς ανά λίµπρα, λαµβάνοντας δυναµική από τεχνικούς λόγους της αγοράς και όχι από κάποια νέα θεµελιώδη στοιχεία. Αυτό σηµαίνει ότι η βιωσιµότητα του «ράλι» ενδέχεται να µη διαρκέσει και πολύ, γι’ αυτό οι περισσότεροι αναλυτές συνιστούν πωλήσεις.

Ελληνική αγοράΈστω και την τελευταία στιγµή όσοι εκκοκκιστές είχαν αφήσει αφιξάριστα συµβόλαια δικαιώθηκαν, καθώς κατάφεραν να πιάσουν 1-2 σεντς περισσότερα σε σχέση µε τις τιµές που θα έπιαναν µερικές εβδοµάδες πριν. Το θέµα, βέβαια, είναι πως η στρατηγική των κλεισιµάτων τιµής την τελευταία στιγµή εµπεριέχει µεγάλο ρίσκο και είναι φυσικό οι εκκοκκιστές να µην είχαν αφήσει τόσο µεγάλες ποσότητες ανοιχτές. Σε περίπτωση που η αγορά έπαιρνε αντίθετη κατεύθυνση, οι τιµές που θα λαµβάναµε θα ήταν απογοητευτικές και φυσικά θα αποτυπώνονταν και στις τιµές συσπόρου. Μην ξεχνάµε εν τω µεταξύ πως η ισοτιµία ευρώ/δολαρίου δεν είναι µε το µέρος µας

Γιάννης Παπαδογιάννη
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία