BACK TO
TOP
Γνώμες

Σημάδια υπερ-αγορασμένου χρηματιστηρίου για το βαμβάκι

Οι τιμές Μαρτίου «φλέρταραν» πρόσκαιρα με τα 77 σεντς ανά λίμπρα, αλλά όπως αναμενόταν δεν τα κατέκτησαν. Οι αμερικανικές πωλήσεις πάνε πολύ καλά, όμως οι φορτώσεις είναι αρκετά πίσω.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

5
0

Παράλληλα, το πρόβλημα ποιότητας (χαμηλό μικρονέρ) στην περιοχή του Τέξας ακόμα υφίσταται. Οι αναλυτές θεωρούν πως πιάσαμε επίπεδα που η αγορά δείχνει υπερ-αγορασμένη, οπότε πιθανές ρευστοποιήσεις προς αποκόμιση κερδών θα διορθώσουν λίγο την αγορά. Σημειωτέον ότι το κινεζικό χρηματιστήριο δεν ακολούθησε το ράλι με τον ίδιο ρυθμό, ενώ πρόσφατα το Πακιστάν υποτίμησε το νόμισμα του, το οποίο μείωσε την αγοραστική του δύναμη.

Η ελληνική αγορά

Με τη χρηματιστηριακή άνοδο όσες πωλήσεις σημειώθηκαν βρίσκονταν λίγο πάνω από τα 80 σεντς ανά λίμπρα, ενώ παράλληλα αρκετά από τα ανοιχτά συμβόλαια που κλείνονταν στο ράλι έπιαναν τιμές μεταξύ των 82-83 σεντς.

Οι εκκοκκιστές έχοντας πουλήσει ήδη ένα καλό ποσοστό της παραγωγής τους και βλέποντας την αγορά σε ανοδικό τέμπο, προτίμησαν να μειώσουν τις προσφορές τους. Επιλεκτική ζήτηση υπάρχει από τους εμπορικούς οίκους ή από μικρούς εμπόρους, ενώ από την πλευρά τους οι κλώστες βλέπουν καχύποπτα την πρόσφατη χρηματιστηριακή άνοδο και περιμένουν τις τιμές να επιστρέψουν προς τα 70 σεντς για να αγοράσουν.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία