BACK TO
TOP
Γνώμες

Εγκλωβισμένα σε υψηλές τιμές τα κλωστήρια

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια έχουν τοποθετηθεί υπέρ της ανόδου, τα κλωστήρια ακόμα έχουν πολλά αφιξάριστα συμβόλαια αγορών, επομένως η αγορά όχι μόνο συντηρείται στα πρόσφατα υψηλά, αλλά φαίνεται να θέλει να πιάσει ξανά τα 85 σεντς ανά λίμπρα.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

1
0

Κάποιες μικρές ρευστοποιήσεις στην αρχή της εβδομάδας διόρθωσαν σε μικρό βαθμό το χρηματιστήριο και με τη βοήθεια του χαμηλού δολαρίου οι τιμές υποστηρίζονται. Μένει να διαπιστωθεί πώς θα αντιδράσει η φυσική αγορά στα νέα επίπεδα που διαμορφώνονται. Έχουν αρχίσει ήδη να ακούγονται αιτήματα για μετάθεση ή ακόμα και ακύρωση συμβολαίων από πλευράς κλωστηρίων.

Η ελληνική αγορά

Με το χρηματιστήριο στα ύψη, οι εκκοκκιστές προσπαθούν να διαμορφώσουν τις νέες τιμές που θα προσφέρουν στους πελάτες του ελληνικού βαμβακιού. Τα επίπεδα που ζητάμε κυμαίνονται στα 90 σεντς ανά λίμπρα, όμως για την ώρα μόνο όσοι χρειάζονται οπωσδήποτε άμεσα βαμβάκι τα πληρώνουν και φυσικά μόνο για μικρές ποσότητες.

Οι κλώστες δεν είναι πεπεισμένοι ότι το χρηματιστήριο θα συντηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και προτιμούν να αναβάλουν τις νέες αγορές, αν και αυτή η στρατηγική δεν τους έχει βγει από την αρχή της φετινής σεζόν. 

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία