BACK TO
TOP
Γνώμες

Ανοδική αντίδραση στο βαμβάκι με υποστήριξη από τη ζήτηση

Η αναμενόμενη αντίδραση τελικά ήρθε χωρίς να προκαλέσει καμία έκπληξη στην πλειονότητα των αναλυτών. Εκτός από τους τεχνικούς λόγους της ανόδου, συντρέχουν και θετικά θεμελιώδη στοιχεία τα οποία δείχνουν πως μπορεί να υποστηρίξουν τα υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

2
0

Η ζήτηση στη φυσική αγορά είναι έντονη, κάτι το οποίο φαίνεται στις εβδομαδιαίες πωλήσεις του αμερικανικού βάμβακος. Παράλληλα, τα κλωστήρια έχουν ακόμα αρκετά ανοιχτά συμβόλαια αγορών βάσης Μαΐου και Ιουλίου, γεγονός το οποίο στηρίζει την αγορά.   

Η ελληνική αγορά

Οι τελευταίες πωλήσεις της φετινής σοδειάς σημειώθηκαν περί των 87 σεντς ανά λίμπρα και φυσικά αγοραστές ήταν όσοι χρειάζονταν άμεσα ίνα. Παράλληλα, το δολάριο έχει κάπως βελτιωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, καθιστώντας τις τιμές του ελληνικού προϊόντος σε ευρώ λίγο πιο ελκυστικές.

Υπάρχουν ακόμα αρκετά απούλητα βαμβάκια (50-60.000 τόνοι) κι ενώ η ζήτηση είναι παρούσα, οι πωλήσεις βγαίνουν με δυσκολία καθώς το πριμ (βάση) που προσφέρουμε πάνω από τις χρηματιστηριακές τιμές, χαρακτηρίζεται από τους ενδιαφερόμενους ως μη ανταγωνιστικό σε σχέση με τις αμερικανικές τιμές.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία