BACK TO
TOP
Γνώμες

Ευμετάβλητες συνεδριάσεις με θετικό πρόσημο για το βαμβάκι

Οι συνεδριάσεις της εβδομάδας παρουσιάζουν έντονη μεταβλητότητα, επηρεαζόμενες από κερδοσκοπικές κινήσεις και κλεισίματα τιμών από πλευράς των κλωστηρίων. Τα ανοιχτά συμβόλαια έχουν πλέον λιγοστέψει, γεγονός το οποίο ασκεί πίεση στην αγορά, πείθοντας μάλιστα κερδοσκοπικά κεφάλαια να βγουν από τις θέσεις τους αποκομίζοντας τα κέρδη τους.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

6
0

Αυτές οι κινήσεις πίεσαν πρόσκαιρα την αγορά, εντούτοις φαίνεται να διατηρείται η ανοδική τάση και μόλις εκτονώθηκε η μικρή διόρθωση η αγορά ανακάμπτει. Εφόσον τα κλωστήρια συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αγορές την ανοδική τάση οι τιμές Μαΐου θα μπορέσουν να πιάσουν υψηλότερους στόχους.

Η ελληνική αγορά

Οι τιμές για τη φετινή σοδειά χαρακτηρίζονται από την πλειονότητα των πελατών του ελληνικού προϊόντος ως μη ανταγωνιστικές και σχεδόν εκτός αγοράς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τελευταίο διάστημα η Άπω Ανατολή απουσιάζει, η Τουρκία αγοράζει με το σταγονόμετρο, ενώ μόνο η Αίγυπτος δείχνει να ακολουθεί σε κάποιο βαθμό τις τιμές του ελληνικού βαμβακιού. Όσον αφορά τη νέα σοδειά οι εμπορικοί οίκοι έχουν κάνει λίγο πίσω, δεδομένου ότι αγόρασαν ήδη κάποιες ποσότητες και δεν συντρέχει λόγος να τρέξουν από τώρα να αυξήσουν τονάζ, αυξάνοντας τη ζήτηση και επομένως τις προσφερόμενες τιμές.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία