BACK TO
TOP
Γνώμες

Εν αναμονή των εξελίξεων στο συνέδριο της Βρέμης το βαμβάκι

Σε εβδομαδιαία βάση δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές καθώς οι τιμές Μαΐου ξαναβρίσκονται στα επίπεδα των 83 σεντς ανά λίμπρα. Βέβαια έγινε ένα πέρασμα προς τα 81 σεντς όπου τα κλωστήρια βρήκαν την ευκαιρία να κλείσουν αρκετά από τα συμβόλαιά τους, υποστηρίζοντας παράλληλα την αγορά.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

2
0

Την ίδια στιγμή, στην Κίνα οι πωλήσεις κρατικών αποθεμάτων μέσω πλειστηριασμών συνεχίζονται με επιτυχία και αυτό δίνει την εντύπωση πως σύντομα θα επιστρέψει στην διεθνή αγορά αυξάνοντας τη ζήτηση για ίνα.

Η ελληνική αγορά

Για άλλη μια εβδομάδα η αγορά μας είναι σχετικά στάσιμη καθώς τα επίπεδα που προσφέρουμε τόσο για τη φετινή όσο και για τη νέα σοδειά χαρακτηρίζονται από τους πελάτες μας ως εκτός αγοράς. Αυτή η υποτονικότητα δεν έχει εκπλήξει κανέναν, δεδομένου ότι ο κλάδος αναμένει τυχόν εξελίξεις στο προγραμματισμένο συνέδριο βάμβακος στη Βρέμη.

Εκεί θα παραβρεθούν οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς εκκοκκισμένου και θα φανούν οι προθέσεις των αγοραστών / πωλητών καλύτερα.  Εκτιμάται πως μόλις η αγορά δείξει σημάδια ανοδικής αντίδρασης τότε θα δούμε τα κλωστήρια να αυξάνουν την ζήτηση, μέχρι τότε η πλειονότητα των αγοραστών θα παραμείνει υποτονική

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία