BACK TO
TOP
Γνώμες

Διορθώνουν οι τιμές στο βαμβάκι, αλλά δεν χαλάει το κλίμα

Ισχυροποιήθηκε το δολάριο, ρευστοποίησαν κάποιες θέσεις οι κερδοσκόποι και ως αποτέλεσμα η αγορά της φετινής σοδειάς διόρθωσε. Για πολλούς αυτό αποτελεί ευκαιρία για νέες πωλήσεις, δεδομένου ότι τα κλωστήρια παρακαλούν για λίγο χαμηλότερες τιμές.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

1
0

Η αγορά επηρεάστηκε και από τη μείωση απορρόφησης των κρατικών αποθεμάτων της Κίνας στους τελευταίους πλειστηριασμούς, ενώ οι αναλυτές περιμένουν σύντομα να επιστρέψει στη διεθνή αγορά αυξάνοντας τη ζήτηση για ίνα. Η διόρθωση για τη νέα σοδειά, που αφορά τα συμβόλαια Δεκεμβρίου ’18, ήταν σαφώς μικρότερη, ενώ η γενικότερη τάση παραμένει ανοδική.

Ελληνική αγορά

Αναφορικά με τα φετινά αποθέματα οι κλώστες βλέποντας την αγορά να διορθώνει προτιμούν να περιμένουν. Ωστόσο εκτιμάται ότι μόλις η αγορά δείξει σημάδια ανοδικής αντίδρασης τότε θα δούμε τα κλωστήρια να αυξάνουν τη ζήτηση. Αντίθετα η νέα σοδειά φαίνεται πιο υποσχόμενη για τους διεθνείς οίκους και γι’ αυτό πρόσφατα αύξησαν τη θέση τους στο ελληνικό προϊόν, πληρώνοντας μέχρι τα 7 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιμές Δεκεμβρίου ‘18 για λευκές ποιότητες με καλά χαρακτηριστικά.

Προς το παρόν πάντως η ελληνική αγορά παραμένει σχετικά στάσιμη, καθώς τα επίπεδα που προσφέρουμε τόσο για τη φετινή όσο και για τη νέα σοδειά χαρακτηρίζονται από τους πελάτες μας ως εκτός αγοράς.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία