BACK TO
TOP
Γνώμες

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας προκαλεί σεισμό στο βαμβάκι

Στα πλαίσια του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από πλευράς Κίνας έξτρα δασμός 25% στις εισαγωγές βάμβακος από την Αμερική. Φυσικά αυτό γκρέμισε την αγορά από τα πρόσφατα υψηλά της και με τις κερδοσκοπικές ρευστοποιήσεις φτάσαμε στα χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

2
0

Στα θεμελιώδη στοιχεία δεν υπάρχει κάποια σημαντική αλλαγή και οι αναλυτές αναμένουν πλέον τα πρώτα σημάδια στήριξης από την φυσική αγορά. Είναι εύλογο πως αν τελικά δεν ισχύσουν οι δασμοί στη νέα σεζόν, η αγορά να ανακάμψει το ίδιο απότομα ανοδικά.

Ελληνική αγορά

Η χρηματιστηριακή πτώση ανακίνησε την αγορά στη νέα σοδειά με τους αγοραστές να προσφέρουν επίπεδα μεταξύ 4,5-5 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου ‘18. Με δυσκολία βγαίνουν δουλειές σε αυτά τα επίπεδα καθώς η αγορά έχει χάσει πολύ περισσότερα σεντς σε σχέση με την άνοδο της βάσης (πριμ) κατά 1 σεντ.

Το ευχάριστο είναι πως πριν την πτώση δεν ήταν λίγοι οι παραγωγοί οι οποίοι επωφελήθηκαν του ράλι και έκλεισαν κομμάτι της νέας παραγωγής τους σε υψηλά επίπεδα. Η αγορά δείχνει πως θα δώσει κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία