BACK TO
TOP
Γνώμες

Χαμηλή μεταβλητότητα και αναζήτηση κατεύθυνσης στο βαμβάκι

Το εύρος των τιμών για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου ‘18 είναι εξαιρετικά στενό και οι αναλυτές αναμένουν κάποιο σπάσιμο σε μια από τις δύο μεριές ώστε να αποτιμήσουν εκ νέου την αγορά.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

4
0

Φαίνεται πως υπάρχει σημαντική αντίσταση για το βαμβάκι στα 87 σεντς ανά λίμπρα, επίπεδα στα οποία ενεργοποιούνται οι αγοραστές. Γενικότερα, η αγορά αναμένει κάποια εξέλιξη, πιθανώς νέα από βασικές σοδειές, ώστε να δείξει προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί. Μέχρι τότε, το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε υποτονικές και «καλοκαιρινές» συνεδριάσεις.

Η ελληνική αγορά

Το ενδιαφέρον για νέες δουλειές στο βαμβάκι έχει κάπως ατονήσει λόγω εποχικότητας. Στα φετινά βαμβάκια υπήρχε κάποια ζήτηση από την Αίγυπτο (κρατικός διαγωνισμός), για μέτριες ποιότητες που έπιασαν τιμή 90 σεντς ανά λίμπρα επί αυτοκινήτου.

Παράλληλα, οι Τούρκοι κλώστες ακόμα δεν είναι δυναμικοί, δεδομένου ότι το νόμισμα τους είναι ιδιαίτερα υποτιμημένο. Όσον αφορά τη νέα σοδειά, εκεί σημειώθηκαν λίγες προπωλήσεις ανοιχτών συμβολαίων σταθερά στα επίπεδα των 5 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιμές του Δεκεμβρίου ‘18.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία