BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Βαρύ πακέτο η ενδιάμεση αναθεώρηση

Την 1η Αυγούστου 2016 κατατίθενται στις Βρυξέλλες οι ελληνικές προτάσεις για την ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί στις 11 Ιουνίου.

Βαρύ πακέτο η ενδιάμεση αναθεώρηση

3
1

Προς το παρόν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει κάνει κάποια ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος. Η μόνη πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι της βουλευτού Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Βράντζα, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι µη κατ’ επάγγελμα αγρότες θα πρέπει να αποκλείονται από τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης.

Διαβάστε ακόμα σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας αναλυτικό ρεπορτάζ για την αγορά στο σκληρό σιτάρι. Εγγύηση τα συμβόλαια με τη Δημητριακή για τους παραγωγούς του Α.Σ.Σχηματαρίου και της ΕΑΣ Θηβών, που δίνουν τη βάση των 20 λεπτών το κιλό για το ποιοτικό σκληρό της Βοιωτίας.

Περιβάλλον για έκτακτο τέλος στο αρδευτικό νερό και κατασχέσεις αγροκτημάτων φτιάχνει η κυβέρνηση με το προωθούμενο νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ΤΟΕΒ, όπως αποκαλύπτει η Agrenda.  

 

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:  

Οικονομία

• Mε εισφορά σε νερό και κατασχέσεις έρχεται το νέο πλαίσιο για τα ΤΟΕΒ

• Για συµψηφισµούς επιστροφής φόρων και ΕΝΦΙΑ ετοιµάζεται η Γ.Γ Εσόδων 

 

Προγράμματα

• Από τα νέα Σχέδια Βελτίωσης το χρήµα για την εγκατάσταση οινάµπελων

• Ψηφίζεται ο Aναπτυξιακός νόµος µε διατάξεις για τους αγρότες

 

Εμπορεύματα

• Κρατάει καλά η τιµή στο ελαιόλαδο που βλέπει πάνω από τα 3 ευρώ

• Σε καλύτερη µοίρα τα λίγα κεράσια σχετικά µε πέρσι, και κυρίως τα πρώιµα

 

Editorial

Οι συνεταιρισµοί δεν είναι λάστιχο και η εκπροσώπηση των οργανωµένων σε συνεταιριστική βάση αγροτών δεν µπορεί να υπακούει στις ορέξεις της κάθε κυβέρνησης, πολύ δε περισσότερο να υπαγορεύεται από τα µικροσυµφέροντα του κάθε ιδιώτη.

Από τα φύλλα της Agrenda, εδώ και χρόνια, ασκείται σκληρή κριτική σε ορισµένους χειρισµούς των διοικήσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ, κυρίως δε για τον κοµµατικό τους εναγκαλισµό, την ενασχόληση της Συνοµοσπονδίας µε ατυχή  µικροεπιχειρηµατικά projects, την αποδυνάµωση του καθοδηγητικού της ρόλου, στην απαξίωσή της ως συνοµιλητή της Πολιτείας, την αδιαφανή διαχείριση των οικονοµικών της.

Αυτό είναι άλλο και είναι άλλο η εγκατάλειψη ή και υπονόµευση ενός θεσµού, γιατί τα πρόσωπα που τον διοικούν δεν είναι της αρεσκείας µας. Αρχικά οι «σκηνοθέτες» της Αχαρνών και στη συνέχεια οι «µηχανογράφοι» της ∆οµοκού (έδρα του ΟΠΕΚΕΠΕ), έχουν θέσει σε εφαρµογή ένα σχέδιο του τύπου… «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι και µας µένει η... κληρονοµιά».

Οι πρώτοι για µικροκοµµατικές καθαρά σκοπιµότητες, οι δεύτεροι για στενά προσωπικά οικονοµικά συµφέροντα. Κι όπως συµβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, πάντα υπάρχουν κάποιοι καλοθελητές που κουβαλάνε νερό στο µύλο της διάλυσης, επικαλούµενοι συνήθως την ανάγκη για δήθεν ανασυγκρότηση του χώρου.

Όπως και να ‘χουν τα πράγµατα 81 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας ενός θεσµού, όπως είναι η ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι πολλά για να πεταχτεί και η ιστορία της στον κάλαθο των αχρήστων.

∆εν θα ανακαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ τον τροχό, όπως δεν ανακάλυψαν πρώτοι οι συνήθεις πρόθυµοι για παρόµοιες εξυπηρετήσεις, τον εύκολο δρόµο.

Τα πρόσωπα έρχονται και παρέχονται, οι θεσµοί, ειδικά όταν έχουν σφυρηλατηθεί µε τον ιδρώτα µιας ολόκληρης κοινωνίας, οφείλουν να είναι στη θέση τους. Κυρίως για να δίνουν τη δυνατότητα, στις λίγες, έστω, ηγετικές µορφές αυτού του χώρου, να εργάζονται απερίσπαστα για το καλό του συνεργατισµού. Όλα τ’ άλλα είναι προφάσεις εν αµαρτίαις.  Agrenda

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

12-06-2016 13:45στεφανιδης ιωαννης

η κυρια Παναγιώτας Βράντζα με λιγα λογια θελει να πρωτηνει ο ταλεπορος εργαζομενος του ιδιοτικου τομεα να ζει οσο μπορει να αντεχει τον εργοδοτη του με τα 400 ευρο το μηνα και αν ο καημενος πατερας του ειχε την ατυχια να του αφησει λιγη γη αυτην να αναγκαζετε να την ξεπουλα στους μεγαλοαγροτες και να μην μπορει να εξασφαλιζει απο εκει ενα μικρο εισοδημα συνχαριτηρια για την ευφυια της κυριας θα βοηθησει πολυ στο να παμε μπροστα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία