BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Δυνατότητα κατ’ εξαίρεση συνδεδεμένης στο αγελαδινό

Την κατά παρέκκλιση δυνατότητα χορήγησης συνδεμένης ενίσχυσης στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων για το έτος υποβολής αιτήσεων 2017, δίνει εκτελεστικός κανονισμός της Κομισιόν στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρων στήριξης στην κτηνοτροφία ύψους 500 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Νέο διατροφικό σκάνδαλο στα Βαλκάνια

0
0

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκαν στην επίσημη εφημερίδα της Κομισιόν οι εκτελεστικοί κανονισμοί για την εφαρμογή του πακέτου των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε στις 18 Ιουλίου ο αρμόδιος Επίτροπος γεωργίας Φιλ Χόγκαν, εκ των οποίων ποσό 1,68 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι από τα 150 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στον τομέα του αγελαδινού γάλακτος, υπό την προϋπόθεση εθελοντικής μείωσης της παραγωγής, και άλλα 350 εκατ. με τη μορφή εθνικών φακέλων στα κράτη μέλη για την ενίσχυση της ρευστότητας και σε άλλους τομείς της κτηνοτροφίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Εντός 30 ημερών

Μάλιστα, όπως αναφέρεται ρητά στον εκτελεστικό κανονισμό 2016/1616 για τη δυνατότητα συνδεδεμένης στον τομέα του γάλακτος, «για να εξασφαλιστεί ότι ο τομέας του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων μπορούν να επωφεληθούν το ταχύτερο δυνατόν από την παρέκκλιση που προβλέπεται στον παρόντα κανονισμό, ο κανονισμός θα πρέπει να αρχίσει να ισχύει την επομένη της δημοσίευσής του και τα κράτη μέλη θα πρέπει να λάβουν την απόφασή τους εντός 30 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος κανονισμού».

Τι αφορούν οι κανονισμοί

Οι εν λόγω κανονισμοί αφορούν προσωρινά έκτακτα μέτρα παρέμβασης για τον τομέα του γάλακτος και συγκεκριμένα ρυθμίσεις για:

- το γάλα σε σκόνη,

- την παραγωγή αγελαδινού,

- την προαιρετική συνδεμένη στήριξη στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων για το έτος υποβολής αιτήσεων 2017,

- τη χορήγηση προκαταβολών για τις άμεσες ενισχύσεις και μέτρα αγροτικής ανάπτυξης σε σχέση με τις εκτάσεις και τα ζώα,

- την υποβολή των αιτήσεων για ενίσχυση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης αποκορυφωμένου γάλακτος σε σκόνη.


Ειδικότερα, πρόκειται για 3 κατ 'εξουσιοδότηση κανονισμούς και 4 εκτελεστικούς κανονισμούς, ως εξής:

1. Κατ 'εξουσιοδότηση κανονισμός 2016/1612 σχετικά με την παροχή ενίσχυσης για τη μείωση της παραγωγής γάλακτος (150 εκατομμυρίων ευρώ).

Διαβάστε εδώ τον σχετικό κανονισμό 

2. Κατ 'εξουσιοδότηση κανονισμός 2016/1613 για έκτακτη ενίσχυση προσαρμογής στους παραγωγούς γάλακτος και σε κτηνοτρόφους σε άλλους τομείς της κτηνοτροφίας (350 εκατομμυρίων ευρώ).

Διαβάστε εδώ τον  Κατ' εξουσιοδότηση κανονισμό για έκτακτη ενίσχυση προσαρμογής στην κτηνοτροφία.pdf

3. Κατ 'εξουσιοδότηση κανονισμός 2016/1614 σχετικά με τη θέσπιση προσωρινών έκτακτων μέτρων για τον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων υπό μορφή παράτασης της περιόδου δημόσιας παρέμβασης για το αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη το 2016 και πρώιμης έναρξης της περιόδου δημόσιας παρέμβασης για το αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη το 2017 και για παρέκκλιση από τον κατ' εξουσιοδότηση κανονισμό (ΕΕ) 2016/1238 όσον αφορά τη συνέχιση της εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 826/2008 όσον αφορά την ενίσχυση στην ιδιωτική αποθεματοποίηση κατ' εφαρμογή του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 948/2014 και του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1272/2009 όσον αφορά τη δημόσια παρέμβαση δυνάμει του παρόντος κανονισμού

Διαβάστε εδώ τον  Κατ' εξουσιοδότηση κανονισμός για προσωρινά έκτακτα μέτρα στον τομέα γάλακτος.pdf

4. Εκτελεστικός κανονισμός 2016/1615 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2016/559 όσον αφορά την περίοδο κατά την οποία επιτρέπονται συμφωνίες και αποφάσεις σχετικά με τον προγραμματισμό της παραγωγής στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων (άρθρο 222).

Διαβάστε εδώ τον Εκτελεστικός κανονισμός για τροποποίηση συμφωνιών στον τομέα γάλακτος.pdf

5. Εκτελεστικός κανονισμός 2016/1616  για παρέκκλιση από τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά την πιθανή αναθεώρηση των μέτρων προαιρετικής συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων για το έτος υποβολής αιτήσεων 2017

Διαβάστε εδώ τον  Εκτελεστικό κανονισμό για προεραιτική συνδεδεμένη στον τομέα γάλακτος.pdf

6. Εκτελεστικός κανονισμός 2016/1619  για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 948/2014 όσον αφορά την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων για ενίσχυση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης αποκορυφωμένου γάλακτος σε σκόνη

Διαβάστε εδώ τον  Εκτελεστικός κανονισμός για ιδιωτική αποθεματοποίηση γάλακτος σε σκόνη.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία